Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΟΚ-Καβάλα 77-84


Παλικαρίσια νίκη για την Καβάλα που ήθελε περισσότερο τον αγώνα και τελικά επικράτησε δίκαια.
Τα δεκάλεπτα: 18-20, 39-45, 56-57, 77-84

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μονρό 10(2), Γκρέγκορι 17, Ταπούτος 7, Δεμερτζής 3(1), Μιλισάβλιεβιτς 15(2), Καλαϊτζίδης, Παπαδόπουλος 17, Ντρόμπνιακ 2, Γκετσέφσκι 6.

Καβάλα (Αλεξανδρής): Κυρίτσης 15(1), Σούντοφ 3(1), Αγγελόπουλος 2, Χαφ 5(1), Κόλινς 24(3), Παλάσιο 16(2), Ραϊσεβιτς 13(3), Σιγκούνας, Τσέρανιτς 6, Γκούστας.
Ο αγώνας
Και οι δυο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα νευρικά, σε γρήγορο ρυθμό με αρκετά λάθη. Ο ΠΑΟΚ με την συνηθισμένη του πεντάδα τους Καλαϊτζίδη, Μονρόε, , Γκρέγκορι,Γκετσέφτσκι και Παπαδόπουλο . Η Καβάλα παρατάχθηκε με τους με Παλασιο, Κολινς, Χαφ, Αγγελόπουλο και Τσερανιτς. Οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν με την ικανότατη περιφεριακή της γραμμή Παλάσιο, Κόλινς και Κυρίτση. Ο πρώτος πρωταγωνίστησε στο Α` δεκάλεπτο και ο τρίτος ερχόμενος από τον πάγκο στο β`, ο Κόλινς απλά έβαζε κάποιες πινελιές. Και ενώ η Καβάλα “εκτελούσε” έξω από τα 6.25 o ΠΑΟΚ εμφάνιζε και πάλι την “αρρώστεια” με τις χαμένες ελεύθερες βολές (7/15, 20’) με τον Παπαδόπουλο μόνη σταθερή επιθετική επιλογή (10π) παρά το πολύ ξύλο από τους Τσέρανιτς (2 φάουλ) και Σούντοβ (3 φάουλ) που τον μάρκαραν.
Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε στο ίδιο μοτίβο. Η Καβάλα να εκμεταλλεύεται την περιφέρεια της αλλά και οι υπόλοιποι να βοηθάνε σε άλλους τομείς (πχ. άμυνα). Ο ΠΑΟΚ να προσπαθεί να αντιδράσει με προσπάθειες κυρίως του Γκρέγκορι. Μ αυτή την εικόνα η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή διατηρούσε μικρές υπέρ της διαφορές (πχ 46-51 4:42 πριν την λήξη του 3ού δεκαλέπτου), ο ΠΑΟΚ πέρασε μετά από ώρα 20’’ πριν τα 30` αλλά μια τρίποντη βόμβα του Κόλινς στο τέλος έφερε το 56-57 με την λήξη της τρίτης περιόδου.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο υπήρχαν πολλές ισοπαλίες στο σκορ ή μια ομάδα από τις δύο ήταν μπροστά με ένα καλάθι. Και εκεί που φάνηκε ο ΠΑΟΚ να φέρνει το παιχνίδι στη μεριά του με την αφύπνιση και του Μιλισλάβιεβιτς , 73-68 με 2 και 37` να απομένουν για την λήξη ο Ραϊσεβιτς με δύο συνεχόμενα τρίποντα έκανε το 71-76, 1:10 πριν να τελειώσει η αναμέτρηση. Στην συνέχεια βεβιασμένες προσπάθειες από τον “Δικέφαλο” και η ψυχραιμία του Κόλινς στις βολές (4/4) έδωσαν την πρώτη εκτός έδρας νίκη στους Καβαλιώτες στο πρωτάθλημα.
Δηλώσεις Προπονητών – Παικτών
Βαγγέλης Αλεξανδρής (Προπονητής Καβάλας)
"Χάσαμε στο Περιστέρι σε παιχνίδι που θα μπορούσαμε να το πάμε στην παράταση και με την ΑΕΚ στην έδρα μας όπου και πάλι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Σήμερα όμως ήμασταν πάρα πολύ καλοί και παίξαμε καλά καθ΄ όλη την διάρκεια κάτι που συνέβη για πρώτη φορά επί της παρουσίας μου και πήραμε μία δίκαιη νίκη. Εύχομαι στον ΠΑΟΚ να πάνε όλα καλά και να βρει τον δρόμο του προς την κορυφή. Προσπαθήσαμε και δεν κάναμε και τίποτα εξωπραγματικό. Προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε στις αδυναμίες του ΠΑΟΚ όπως και ο ΠΑΟΚ στις δικές μας. Εμείς όμως ήμασταν αυτοί που στοχεύσαμε σωστά".
Αλέξης Κυρίτσης (Παίκτης Καβάλας)
"Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα με πολύ καλούς κι έμπειρους παίκτες. Εμείς κάναμε όμως μακράν το καλύτερό μας παιχνίδι και ήμασταν εύστοχοι ενώ τα περισσότερα πράγματα που σχεδιάσαμε μας βγήκανε. Ήρθαμε και με πίεση γνωρίζοντας και τα προηγούμενα αποτελέσματα της ημέρας στην μάχη μας για την παραμονή μας στην κατηγορία. Αυτή η νίκη σίγουρα θα μας δώσει μία ανάσα και θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Ήταν μία μεγάλη τόνωση και θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι. Αν το κάνουμε δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα στην επίτευξη του στόχου μας. Ξέραμε ότι η ομάδα του ΠΑΟΚ έχει ψηλά κορμιά. Θέλαμε να κοντρολάρουμε το παιχνίδι και είχαμε σωστές επιλογές στην επίθεση. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ παίζοντας μέσα στο Παλατάκι και έχοντας την βοήθεια του κόσμου του ήθελε να τρέξει στον αιφνιδιασμό. Δεν δώσαμε όμως πολλά τέτοια καλάθια. Αν και χάσαμε πολλά ριμπάουντ, παλέψαμε και οι επιλογές μας ήταν σωστές".
Σούλης Μαρκόπουλος (προπονητής ΠΑΟΚ)
“Εμείς ήμασταν στην χειρότερη μέρα μας από άποψη αγώνων στην έδρα μας. Ήταν ένα από τα χειρότερα μας παιχνίδια και μας στεναχωρεί όλους. Στεναχωρήσαμε περισσότερο τους φιλάθλους μας και θέλω να τους ζητήσω μία μεγάλη συγνώμη.

Δεν υποτιμήσαμε την Καβάλα και είχαμε πει ότι αν δίναμε δικαιώματα θα έκανε το παιχνίδι της. Η Καβάλα βρέθηκε σε μεγάλη μέρα και είχε 47% στα τρίποντα. Αντίθετα εμείς είχαμε 4/13 αιφνιδιασμούς και χάσαμε πάρα πολλές βολές κάτι που εκνεύρισε την ομάδα μας. Με αυτήν την ήττα μας ξέρουμε ότι πάμε αρκετά πίσω και θα πρέπει να έχουμε καλύτερες εμφανίσεις".
Δημήτρης Καλαϊτζίδης (Παίκτης ΠΑΟΚ)
“Αφήσαμε την Καβάλα να μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι και να πάρει με το μέρος της την ψυχολογία. Παρ' ότι το γυρίσαμε και ελέγξαμε το ρυθμό στα τελευταία λεπτά δεν μπορέσαμε να βγάλουμε κάποιες άμυνες που θα μας έδιναν τη νίκη. Σίγουρα αυτή η ήττα μας πάει πίσω. Θα πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη νίκη για να μην μας επηρεάσει στο τέλος της κανονικής περιόδου. "Είχαμε πει ότι δεν θα την υποτιμούσαμε αλλά μπήκαμε μέσα χωρίς να ήμασταν συγκεντρωμένοι και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα”.
Παραλειπόμενα
Πανηγύρια για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ σε κάθε γκολ της ποδοσφαιρικής ομάδας και αποθέωση στην αντικατάσταση του Πάμπλο Γκασία έστω και από το “Παλατάκι”…
Λίγος κόσμος στο κλειστό της Πυλαίας παρά το γεγονός ότι τοποθετήθηκε γιγαντοοθόνη για την παρακολούθηση και του αγώνα ποδοσφαίρου στα ”Πηγάδια” .
Μικρή καθυστέρηση της έναρξης του παιχνιδιού από τα χαρτάκια που έπεσαν.
Πανάξια νίκη της Καβάλας αλλά και πάλι η διαιτητές δεν σεβάστηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα τον "Δικέφαλο" που τους επισκίασε όμως με την κάκιστη εμφάνιση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...