Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ο Σάκης Καρύδας στον “Κόσμο του Μπάσκετ”


Ο γκαρντ του Ηλυσιακού , Σάκης Καρύδας από τους πρωταγωνιστές της φετινής ομάδας του Στέργιου Κουφού στην Α1 μίλησε στην τηλεόραση της “4E” και την εκπομπή “O Κόσμος του Μπάσκετ” για την μάχη του υποβιβασμού που δίνει η ομάδα του, που θα κριθεί αυτή , τις ομάδες της Θεσσαλονίκης στην Α1 αλλά μας έδωσε και τα φώτα του όσον αφορά την Α2 κατηγορία και την εξέλιξη της μέχρι τώρα.

Συνέντευξη στον Γιώργο Διπλοϊδη

Τελευταίοι μέχρι στιγμής στην Α1, παρόλα αυτά έχετε παρουσιαστεί ανταγωνιστικοί στα περισσότερα παιχνίδια…

“Είναι πολύ σημαντικό το ότι είμαστε ανταγωνιστικοί σε πολλούς αγώνες μέχρι στιγμής. Όσον αφορά το θέμα παραμονής, το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και το θετικό για μας είναι ότι έχουμε αρκετά παιχνίδια στην έδρα μας με ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς και θα υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος στην βάση της βαθμολογίας”.

Μπορεί να θεωρηθεί μειονέκτημα ότι είχατε πολύ καιρό έξω τον τρίτο σας ξένο τον Πέτγουέϊ λόγω τραυματισμού;

“Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον σοβαρό τραυματισμό ενός πολύ καλού παίκτη του Πέτγουέϊ που τον κράτησε εκτός για δύο μήνες, στην συνέχεια αποφασίστηκε να αντικατασταθεί από τον Μπέντον, ένα παιδί που έμεινε για ένα μήνα και τώρα ήρθε στην ομάδα ο Χάντερ που περιμένουμε να μας βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια που κάνουμε για να παραμείνουμε στην Α1”.

Η υπόθεση πάντως παραμονή φαίνεται να διαφέρει σε σχέση με άλλες χρονιές (μόνο 2 με τρεις ομάδες) γιατί υπάρχετε εσείς, η Καβάλα, ο ΓΣ Ολύμπια Λάρισας, τα Τρίκαλα ίσως και η ΑΕΚ.

“Σίγουρα είναι πολλές οι ομάδες που μάχονται για τον ίδιο στόχο αν και πιστεύω πως η ΑΕΚ με τις τελευταίες δύο νίκες που πέτυχε μάλλον θα αποφύγει την διαδικασία της αποφυγής του υποβιβασμού. Το θετικό για την δική μου ομάδα είναι ότι έχουμε μέσα στο γήπεδο μας τα Τρίκαλα και την Καβάλα που πρέπει να τα κερδίσουμε, ίσως να τα καταφέρουμε και απέναντι στο Περιστέρι η κάποια άλλη ομάδα. Το θετικό είναι πως η ομάδα δουλεύει σωστά και θα συνεχίσουμε την δύσκολη προσπάθεια αρχής γενομένης από το παιχνίδι με το Μαρούσι που είναι πάρα πολύ δύσκολο. Το σημαντικό πάντως είναι πέρα από το να είμαστε ανταγωνιστικοί να αρχίζουμε και να νικάμε”.

Οι λεγόμενες νίκες σε παιχνίδια εκτός προγράμματος όπως είναι αυτό με το Μαρούσι βοηθάνε ιδιαίτερα βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά;

“Σίγουρα και στους δύο τομείς καθώς στον πρώτο παίρνεις μια νίκη που οι ανταγωνιστές σου είναι πολύ δύσκολο να πετύχουν και ψυχολογικά γιατί σε “ανεβάζει” ενόψει της συνέχειας. Όλα αυτά όμως θα είναι χωρίς αντίκρισμα αν χάσεις από ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με σένα όπως η Καβάλα. Το αρνητικό στοιχείο πάντως στην πορεία μας είναι πως είμαστε πρωτάρηδες και δεν έχουμε πολλούς παίκτες με εμπειρία”.

Έχεις περάσει αρκετά χρόνια στην Θεσσαλονίκη πως αξιολογείς την πορεία του Άρη και του ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής;...

“Θα ξεκινήσω με τον Άρη που δεν ξεκίνησε καθόλου καλά και υπήρχαν αλλαγές στους προπονητές με τον Κατσικάρη να έρχεται και τον Ντέιβιντ Μπλατ να τον έχει αντικαταστήσει εδώ και λίγο καιρό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Άρης βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση τώρα και μπορεί να πάει καλύτερα στην συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει πολύ καλή ομάδα το πρόγραμμα δεν τον ευνόησε καθόλου στην αρχή του δευτέρου γύρου γιατί ήταν πάρα πολύ δύσκολο αλλά στην συνέχεια έχει παιχνίδια που είναι θεωρητικά εύκολα και πιστεύω πως θα ανέβει πολύ στην βαθμολογία. Το ζητούμενο πάντως για τις δύο ομάδες είναι να παρουσιαστούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στα πλέι οφς γιατί εκεί μπορούν να κάνουν σημαντικές “ζημιές”. Μπορεί στην κανονική περίοδο να βγεις τρίτος και μετά να το χάσεις στο τέλος της χρονιάς”.

Έχεις μεγάλη εμπειρία από το πρωτάθλημα της Α2 τι είναι αυτό που μετράει περισσότερο η σταθερότητα γιατί είδαμε και τον Ηρακλή να χάνει την 1ή θέση..


“Η σταθερότητα σίγουρα είναι σημαντική. Πάντως το πρωτάθλημα δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό όσο τις άλλες χρονιές. Από την αρχή της χρονιάς καλές μεταγραφές έκανε ο Ηρακλής και κατά δεύτερο λόγο το Παγκράτι. Η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος είναι ο Ίκαρος Καλλιθέας, έκανε σπουδαία νίκη επί του Ηρακλή, έβγαλε και δύσκολο πρόγραμμα και επειδή οι αγώνες που του απομένουν είναι εύκολοι πιστεύω πως ο Ίκαρος θα είναι η πρώτη ομάδα που θ ανέβει. Όσο για τον Ηρακλή δεν νομίζω ότι θα επηρεαστεί από την ήττα την προηγούμενη αγωνιστική, θα βρει τον δρόμο του και πολύ δύσκολα θα χάσει την άνοδο. Όσο για το πρωτάθλημα γενικά πρέπει να είσαι σοβαρός όλη την περίοδο, κανένας δεν σου χαρίζεται και τα πράγματα είναι πιο δύσκολα τις τελευταίες αγωνιστικές”.

Νοιώθεις αδικημένος που δεν αγωνίστηκες πιο νωρίς στην Α1;

“Έκανα ότι μπορούσα, κάποια πράγματα δεν μου επιτρέψανε να παίξω νωρίτερα στην Α1 , είμαι χαρούμενος στον Ηλυσιακό, προσπαθώ για το καλύτερο για να αποδείξω την αξία μου και σε αυτούς που δεν με πίστεψαν νωρίτερα. Το να αγωνίζεσαι στην Α1 είναι πρόκληση γιατί έχει πολύ καλούς παίκτες, ιδιαίτερα ξένους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...