Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Άρης-Ηλυσιακός: 97-83


Ο Άρης δεν μπήκε δυνατά στο αγώνα με του παίκτες του Ηλυσιακού να το εκμεταλλεύονται και να λήγει το πρώτο δεκάλεπτο 23-23. Στη δεύτερη περίοδο το ίδιο έργο συνεχίστηκε και η ομάδα του Στέργιου Κουφού ήταν μπροστά στο σκορ. Αλλά μέχρι εκεί, ο Άρης με ξέσπασμα πήγε στα αποδυτήρια με το +8 52-44. Όπως τέλειωσαν το πρώτο ημίχρονο έτσι άρχισαν και το δεύτερο οι παίκτες των “Kιτρίνων” και με πρώτο βιολί τον Ρίτσαρσον “καθάρισαν” τον αγώνα 75-57 (30’) Ο Αμερικανός τελικά σταμάτησε στα : 4/4 βολές, 7/8 δίποντα και 4/8 τρίποντα, 1 κλέψιμο και 2 κοψίματα συγκεντρώνοντας το... εκπληκτικό 1.022 στο tendex και το τελικό σκορ του παιχνιδιού ήταν 97-83.
Tα δεκάλεπτα: 23-23, 52-44, 75-57, 97-83

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Άρης (Μπλατ): Κλαρκ 12 (2), Αργυρόπουλος, Μάιλς, Μπετς, Χρυσικόπουλος 2, Ρίτσαρντσον 30 (4), Χατζηβρέττας 13 (1), Ντικούδης 13, Σκορδίλης, Πάουνιτς 3 (1), Κακιούζης 16 (2), Μπάρλος 8

Ηλυσιακός (Κουφός): Κάρτερ 23, Καρύδας 12 (1), Κάμινγκς 6 (2), Παπανικολάου 13 (2), Παπαδάκης 2, Χατζής 10 (2), Αθανασούλας, Σιούτης, Οικονόμου, Μπέντον 2, Ιωάννου 11 (1), Κασσελάκης 4

Η συνέντευξη Τύπου:

Ντέιβιντ Μπλατ (προπονητής Άρη): «Ήταν ένα πολύ ελκυστικό παιχνίδι. Οι συνεργάτες μου με είχαν πληροφορήσει ότι ο προπονητής του Ηλυσιακού είναι σπουδαίος και αποδείχθηκε ότι είχαν δίκιο. Η ομάδα του έκανε πολύ καλό παιχνίδι, αλλά εμείς πετύχαμε 97 πόντους και όταν βάζεις τόσους δεν γίνεται να χάσεις. Ήμασταν πολύ αποτελεσματικοί στην επίθεση, δραστήριοι και με γρήγορο ρυθμό, τέτοιον που πρέπει να έχουμε όταν παίζουμε εντός έδρας. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος με τους... νεαρούς παίκτες μου, τον Ντικούδη, τον Κακιούζη και τον Χατζηβρέττα. Έπαιξαν με μεγάλο ενθουσιασμό και πολλή ενέργεια, που θα ταίριαζε σε νέους παίκτες.

Ο Τζέρεμι έχει ένα πρόβλημα στον αστράγαλο τώρα τελευταία, αλλά δεν προσπαθεί να δικαιολογηθεί, δεν κλαίει, ούτε παραπονιέται γι’ αυτό. Προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα και απόψε πέτυχε 30 πόντους. Ο Άαρον αντιμετωπίζει επίσης σιωπηλά έναν τραυματισμό στο γόνατο. Γι’ αυτό τον έβγαλα στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την αύξηση της διαφοράς. Το ίδιο έκανα και σήμερα, επειδή μας περιμένει ένας δύσκολος αγώνας την Τρίτη, κόντρα στην Άλμπα. Ελπίζουμε ότι ο τραυματισμός του δεν θα αποδειχθεί πολύ σοβαρός.

Είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες το γεγονός ότι θα έχουν επιτέλους ένα ρεπό αύριο. Χρειάζονται ξεκούραση όλοι τους, όχι μόνο οι δύο τραυματίες. Ελπίζουμε να ανακτήσουν δυνάμεις ενόψει της προσεχούς αναμέτρησης με την Άλμπα. Θέλω να ζητήσω κάτι από τους φιλάθλους μας για το συγκεκριμένο παιχνίδι: Να κάνουν ό,τι κάνουν πάντα και να έρθουν να μας βοηθήσουν. Τους χρειαζόμαστε πραγματικά. Το γεγονός ότι οι εξέδρες δεν ήταν γεμάτες σήμερα, δεν με ενόχλησε καθόλου. Καταλαβαίνω ότι υπήρχε αγώνας ποδοσφαίρου, ότι εμείς δεν δίναμε το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς και ότι ίσως είχαν ταραχτεί με το δίκιο τους έπειτα από την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Είναι δεδομένο ότι οι οπαδοί μας δεν θα μας απογοητεύσουν ποτέ. Απλώς ελπίζω να μην τους απογοητεύσουμε ούτε εμείς!»

Τζέρεμι Ρίτσαρντσον (παίκτης Άρη): «Έπρεπε οπωσδήποτε να πάρουμε τη νίκη και να κάνουμε μία καλή εμφάνιση, για να δείξουμε ότι βελτιωνόμαστε ενόψει των επόμενων αγώνων που μας περιμένουν. Θα μπορούσαμε να πάμε ακόμα καλύτερα, αλλά σημασία έχει ότι πήραμε αυτό που θέλαμε. Στο ημίχρονο είπα στον εαυτό μου ότι έπρεπε να μπω με περισσότερη ένταση και ενέργεια, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, για να βοηθήσω την ομάδα με κάθε τρόπο. Άρχισα να σκοράρω και όσο έμπαιναν τα καλάθια, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αποκτούσα».

Στέργιος Κουφός (προπονητής Ηλυσιακού): «Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις το κοινό του Αυτοκράτορα, οι εξετάσεις που δίνεις είναι πολύ σημαντικές. Το τεστ αυτό ήταν πολύ καλό για την ψυχολογία μας. Τα καταφέραμε 100% σχετικά με τον τρόπο που λειτούργησε η ομάδα και το πάθος που δείξαμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, όπως φυσικά και στον Άρη, που νίκησε απόλυτα δίκαια και του εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους του. Για μας, αυτό το παιχνίδι είχε μόνο κέρδη. Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος για να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η παραμονή στην κατηγορία».

Λεωνίδας Κασελάκης (παίκτης Ηλυσιακού): «Ήμασταν προετοιμασμένοι για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί ο Άρης προερχόταν από μια σημαντική ήττα και ξέραμε ότι θα αντιδρούσε. Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε το τρανζίσιον γκέιμ των αντιπάλων μας. αλλά στο μεγαλύτερο διάστημα παιχνιδιού δεν το καταφέραμε. Στο α’ μέρος κατορθώσαμε εν μέρει να βγάλουμε καλό μας εαυτό, αλλά η διαφορά των 8 πόντων στο τέλος του ημιχρόνου ήταν πλασματική. Αν βγάλουμε τον καλό μας εαυτό και στα επόμενα ματς, πιστεύω ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...