Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Μπλατ: «Ο αυριανός αγώνας έχει να κάνει με την καρδιά και το μυαλό»


Για την σημασία που θα έχει η αυριανή αναμέτρηση με τον Π.Α.Ο.Κ. (Σάββατο 06/02, 21:00), τόσο για τους παίκτες του και τον ίδιο, όσο και για τους φιλάθλους της ομάδας, μίλησε ο Ντέιβιντ Μπλατ, στις καθιερωμένες δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

«Είναι ένας ξεχωριστός αγώνας, όχι μόνο για τη βαθμολογική του αξία, αλλά και για ό,τι άλλο σηματοδοτεί. Από πλευράς παράδοσης, ιστορίας, συναισθημάτων, αλλά και από πλευράς επαγγελματικού ενδιαφέροντος, είναι ένας αγώνας στον οποίο όλοι θέλουν να συμμετάσχουν. Ο Π.Α.Ο.Κ. διαθέτει πολλούς ποιοτικούς παίκτες και έναν καλό προπονητή, τον κ. Μαρκόπουλο, τον οποίο γνωρίζω από τη θητεία του στο Μαρούσι. Καθεμία από τις δύο ομάδες έχει τα δικά της αγωνιστικά πλεονεκτήματα, αλλά πιστεύω ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει να κάνει λιγότερο με την τακτική και περισσότερο με θέματα καρδιάς και μυαλού», τόνισε ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής.

Σε ερώτηση για τα συναισθήματα που δημιουργεί στους παίκτες η ανάμνηση της ήττας του πρώτου γύρου, ο τεχνικός των «κίτρινων» υπογράμμισε: «Αναμφίβολα για τους παίκτες που είχαν ζήσει το τελευταίο ματς με τον Π.Α.Ο.Κ., η αυριανή αναμέτρηση θα φέρει ξεχωριστά συναισθήματα. Δεν θα χρησιμοποιήσω όμως το στοιχείο της εκδίκησης, γιατί δεν ήμουν παρών σ’ εκείνο το παιχνίδι. Δεν θα ήταν σωστό να απευθυνθώ στις καρδιές των παικτών μιλώντας για κάτι που εγώ δεν έζησα. Θα ήταν ψεύτικο. Από την άλλη, όμως, πιστεύω ότι οι άνθρωποι του αθλητισμού οφείλουν να έχουν ισχυρή μνήμη και να θυμούνται κάθε σημαντικό γεγονός. Και αυτό που συνέβη στον πρώτο γύρο είχε σημασία. Αν λοιπόν οι ίδιοι οι παίκτες επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τα συναισθήματά τους με θετικό τρόπο, θα είναι προς όφελος της ομάδας».

Ο κ. Μπλατ αναφέρθηκε και στον ξεχωριστό χαρακτήρα ενός τέτοιου αγώνα, βρίσκοντας την ευκαιρία να εκθειάσει τους φιλάθλους του Άρη. «Είναι το πρώτο μου ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη και θα είναι ξεχωριστό. Όπως σε κάθε αγώνα, όμως, για να κερδίσεις πρέπει να παίξεις το παιχνίδι σωστά, χωρίς να σκέφτεσαι μόνο την ειδική περίσταση. Για να έχεις τις πιθανότητες με το μέρος σου, πρέπει να παίξεις καλό μπάσκετ. Παρότι έχω ζήσει πολλά ντέρμπι σε άλλες χώρες, με τις προηγούμενες ομάδες μου, το να βρίσκομαι στην Ελλάδα είναι κάτι ξεχωριστό, λόγω του πάθους που έχουν οι Έλληνες για τον αθλητισμό», είπε και συμπλήρωσε:

«Εμείς στον Άρη, είμαστε διπλά τυχεροί γιατί ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο είναι πραγματικοί φίλαθλοι. Χειροκροτούν και υποστηρίζουν την ομάδα τους, μας δίνουν μεγάλη συναισθηματική ώθηση, αλλά ποτέ δεν παρεκτρέπονται σε αρνητικές ενέργειες και εκπροσωπούν με τον ιδανικό τρόπο το όνομα του Άρη. Είναι φίλαθλοι με επίπεδο και δεν υπάρχουν λόγια για να τους ευχαριστήσουμε.

Ο 51χρονος τεχνικός αναφέρθηκε επίσης στις ανάλογες εμπειρίες που είχε ζήσει παλαιότερα στο Ισραήλ: «Θυμάμαι το πρώτο μου ντέρμπι ως παίκτης της Μακάμπι Χάιφα, το 1981, κόντρα στη Χάποελ Χάιφα. Όλη η πόλη συζητούσε επί μία εβδομάδα για τον αγώνα και το γήπεδο ήταν κατάμεστο από 3.000 οπαδούς, περισσότερους απ’ όσους χωρούσαν. Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη, ήταν κάτι το απίστευτο. Στον αντίποδα, τα αντίστοιχα ντέρμπι του Τελ Αβίβ, τα οποία έζησα αργότερα ως προπονητής της Μακάμπι, ήταν πολύ διαφορετικά. Είχαν δυσάρεστη, άσχημη ατμόσφαιρα. Υπήρχε πολλή οργή και μίσος. Ποτέ οι οπαδοί δεν έφευγαν με όμορφα συναισθήματα από το γήπεδο, ακόμα και όταν η ομάδα τους κέρδιζε».

Κατέληξε, μάλιστα, κάνοντας αντιδιαστολή με τους οπαδούς του Άρη: «Από την σύντομη παρουσία μου εδώ, έχω καταλάβει ότι οι φίλαθλοι του Άρη δεν αγαπούν μόνο την ομάδα τους, αλλά και το μπάσκετ. Ελπίζω ότι όλους θα τους οδηγήσει αύριο στο γήπεδο η επιθυμία να δουν μια μεγάλη μάχη ανάμεσα στις δύο ομάδες και να ζήσουν μια σπουδαία εμπειρία, προσδοκώντας βέβαια ότι η δική μας ομάδα θα είναι εκείνη που θα πάρει τη νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...