Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Μπάσκετ : Άρης – ΠΑΟΚ 69-59


Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας ο Άρης νίκησε τον ΠΑΟΚ με 69-59. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ αγχωμένα και έκαναν να πετύχουν πόντο 3 λεπτά (Ο ΠΑΟΚ με τον Γκετσέφσκι). Καλύτερος ο ΠΑΟΚ στο πρώτο δεκάλεπτο καθώς εκμεταλλεύτηκε το άγχος των γηπεδούχων. Στην συνέχεια ο Άρης στηριζόμενος στη πολύ πιεστική του άμυνα που είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κάνουν πολύ περισσότερα λάθη (6 με 13) έπαιρνε διαφορές στο σκορ με τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει αλλά μέχρι εκεί, οι “Κίτρινοι” έδειξαν πως ήθελαν περισσότερο την νίκη την οποία και τελικά πέτυχαν. Κορυφαίος του Άρη ο Κακιούζης με το Κλαρκ να πετυχαίνει κρίσιμα σουτ, από τον “Δικέφαλο” διακρίθηκε ο Γκρέγκορι (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο).

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 14-14, 37-31, 49-42, 69-59

Άρης (Ντέιβιντ Μπλατ): Κλαρκ 16 (4), Αργυρόπουλος, Μπετς 4, Ρίτσαρντσον 4 (2/11 σουτ), Χατζηβρέττας 6 (1), Ντικούδης 3, Πάουνιτς 8 (1), Κακιούζης 18 (2), Μπάρλος 4, Μάιλς 6.

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μονρό 7, Καυκής 2, Γκρέγκορι 16 (1), Ταπούτος 6, Χέλιγουελ, Μιλισάβλιεβιτς 4, Καλαϊτζίδης 3 (1), Παπαδόπουλος 9, Δεμερτζής, Ντρόμπνιακ 8 (1), Γκετσέφσκι 4.

Συνέντευξη Τύπου

Σούλης Μαρκόπουλος (Προπονητής ΠΑΟΚ) : "Συγχαρητήρια στην ομάδα του Άρη για την νίκη σε ένα πολύ σκληρό και δυνατό παιχνίδι. Συγχαρητήρια και στους παίκτες μου που άντεξαν στην ατμόσφαιρα του κόσμου αλλά και στην πίεση του Άρη σε ένα παιχνίδι που το ευχαριστήθηκε ο κόσμος και το θέμα που προσέφεραν. Οι δύο ομάδες έπαιξαν καλά ενώ και οι διαιτητές ήταν καλοί. Εμείς ήμασταν προετοιμασμένοι για το τι θα αντιμετωπίσουμε από τον Άρη. Tο είχε αφήσει να εννοηθεί και ο κ. Μπλατ στις δηλώσεις του. Kάναμε λάθος ότι βιαστήκαμε πολλές φορές να χτυπήσουμε τον Άρη σε πρώτο χρόνο. Μας στοίχισαν τα επιθετικά ριμπάουντ του Άρη στο πρώτο ημίχρονο όπως και ορισμένα λάθη που κάναμε και ο Άρης ξέφυγε. Επανήλθαμε και φθάσαμε το παιχνίδι στο καλάθι και σε λάθος συνεννόηση με τον Κακιούζη να σκόραρε και να έφυγε το άγχος που είχε δημιουργηθεί με μας να είχαμε δυο κακές επιλογές. Ελπίζω να έχουμε διάρκεια στα δύσκολα παιχνίδια που μας περιμένουνε και να είμαστε το ίδιο δυνατοί στην συνέχεια όπως σήμερα".

Ντέιβιντ Μπλατ (Προπονητής Άρη) : “Θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς Μαρκόπουλο για τα καλά του λόγια σε ένα παιχνίδι με πολύ πάθος και σε μία ζεστή ατμόσφαιρα. Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και τον κόσμο μας που ήταν στο πλευρό μας και μας βοήθησε. Έχω αντιμετωπίσει και στο παρελθόν τον κ. Μαρκόπουλο και ξέρω ότι για να κερδίσεις τις ομάδες του θα πρέπει να παίξεις καλά και αυτό το κάναμε. Εκεί είχαμε την πίεση να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ο πρώτος και πιο σημαντικός ήταν η ήττα μας στον Α΄ γύρο και έπρεπε να την αποβάλλουμε. Δεύτερον έπρεπε να κερδίσουμε και πιστεύω ότι αξίζαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ασφαλώς όταν έχεις τέτοια υποστήριξε από τους φιλάθλους σου δεν θέλεις στο τέλος να τους απογοητεύσεις. Από την στιγμή που ήρθα βλέπετε ότι η ομάδα έχει βελτιωθεί αλλά με εξαίρεση το σημερινό δεν είχαμε κερδίσει. Η νίκη αυτή με κάνει να νιώθω πάρα πολύ όμορφα".

Για την λογική της εμφάνισης δήλωσε: "Θέλαμε να κάνουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα στην άμυνά μας και να αλλάξουμε αυτό που ήθελε να κάνει ο αντίπαλός μας. Στόχος σου εξάλλου σαν ομάδα θα πρέπει να είναι να σκοτώνεις τον αντίπαλό σου πριν το κάνει αυτός. Και όταν είσαι ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός που έχεις πιο δυνατό ρόστερ από εκεί και πέρα το να κερδίσεις τον κάθε αντίπαλο ξεχωριστά θα πρέπει να κάνεις συγκεκριμένα πράγματα και αυτό θα κάνουμε".

Για την εμφάνιση στο πρώτο δεκάλεπτο είπε: "Κάναμε καλή άμυνα πάνω στον ΠΑΟΚ αλλά και την πίεση που είχαμε πάνω μας. Αυτά τα δύο στοιχεία φάνηκαν να είχαμε να αντιμετωπίσουμε επιπλέον στο πρώτο δεκάλεπτο".


Δημήτρης Καλαϊτζίδης (παίκτης ΠΑΟΚ): "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου όπου δώσαμε τα πάντα στο παιχνίδι. Κάποια αμυντικά ριμπάουντ όμως δεν μας επέτρεψαν να κλείσουμε υπέρ μας το παιχνίδι ενώ στο δεύτερο ημίχρονο κάποια λάθη και κακές επιλογές μας στέρησαν να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουμε σήμερα. Ξεχνάμε αυτό το παιχνίδι κοιτώντας να διορθώσουμε τα λάθη μας και κοιτάμε το δύσκολο παιχνίδι που μας περιμένει με το Μαρούσι στην έδρα μας".

Κίκι Κλαρκ (παίκτης Άρης): "Έγινε μία πάρα πολύ σκληρή μάχη σε έναν δύσκολο αγώνα. Ωστόσο εμείς χρειαζόμασταν την νίκη και αν και ο ΠΑΟΚ ήταν σπουδαίος εμείς ανταποκριθήκαμε και φθάσαμε στο αποτέλεσμα που θέλαμε. Κάναμε μία σπουδαία δουλειά ως ομάδα. στα τελευταία δύο τρία παιχνίδια αν και ήμασταν καλοί δεν κλείσαμε τα παιχνίδια όπως θέλαμε κάτι που το βρήκαμε σήμερα και κλείσαμε το παιχνίδι με τον τρόπο που θέλαμε που ήταν να φθάσουμε στην νίκη. Ήταν πολύ όμορφο να απολαύσω το παιχνίδι κάτι που μου έλειψε φέτος. Τα έβαζα με τον εαυτό μου για το ότι δεν έπαιζα τόσο καλά όσο θα ήθελα. Για αυτό τα έβαλα κάτω και από την αρχή της εβδομάδας είχα την καλή διάθεση που ήθελα για το παιχνίδι που μας περίμενε. Η αποψινή εμφάνιση πιστεύω ότι θα έχει συνέχεια και ελπίζω να απολαμβάνω και τους επόμενους αγώνες και να μεταφέρω αυτήν την φλόγα και πιστεύω ότι αποδίδοντας καλά βοηθάω με την σειρά μου την ομάδα να αποδίδει καλύτερα μέσα στο γήπεδο".

Παράπονα του ΠΑΟΚ για την φιλοξενία

Ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «H ΚΑΕ ΠΑΟΚ καταγγέλλει τα όσα μεθοδεύτηκαν και συνέβησαν στο Αλεξάνδρειο, πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα Άρης - ΠΑΟΚ, όπου η έννοια της φιλοξενίας, που ήταν και είναι ιερή για τους Ελληνες καταργήθηκε με απαράδεκτο και προσβλητικό τρόπο. Η ατμόσφαιρα στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ στο PAOK Sports Arena είναι παράδεισος μπροστά σε όλα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στο Αλεξάνδρειο και μας ανάγκασαν να θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς που δεν τραυματίστηκε κανείς. Αποκορύφωμα όλων ήταν το γεγονός ότι πριν από την έναρξη του αγώνα έσβησαν -μόνο- τα φώτα του γηπέδου, με αποτέλεσμα η αποστολή του ΠΑΟΚ, να δεχτεί επίθεση με κάθε είδους αντικείμενα (μπουλόνια, δεσμίδες με χαρτάκια, καρέκλες, κ.α) τα οποία έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και πίσω από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, στο σημείο όπου κάθονταν τα μέλη της διοίκησης και οι συνοδοί της αποστολής.

Κι όλα αυτά υπό την ανοχή και την απουσία του αστυνομικού διευθυντή και υπεύθυνου για τα μέτρα τάξης στο συγκεκριμένο αγώνα κ. Λαφτσίδη, ο οποίος αντί να προστατεύσει την ομάδα και τα μέλη της διοίκησης που την συνόδευαν και παρακολουθούσαν τον αγώνα κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, έβλεπε ωσάν θεατής την εξέλιξη του αγώνα. Περιμένουμε από τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη, που τόσο μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε τελευταία για τον χώρο του αθλητισμού και ειδικά για τους αγώνες του ΠΑΟΚ, να δείξει την ίδια ευαισθησία απέναντι σε όλους, πρωτίστως δε προς τους υφισταμένους του», καυταλήγει η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη λήξη του αγώνα οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ έκαναν έντονα παράπονα στους υπευθύνους και υπήρξε φραστικό επεισόδιο με τον υπεύθυνο των γραφείων του ΕΣΑΚΕ στη Θεσσαλονίκη, Νίκο Νικολακόπουλο.

Το φύλλο αγώνα

Επιβαρυντικό για τον Αρη είναι το φύλλο αγώνα του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Οι διαιτητές σημείωσαν για τη διακοπή την ώρα που οι ομάδες έκαναν προθέρμανση, λόγω πτώτης του ρεύματος. Ακόμη σημείωσαν ρίψη βεγγαλικών, κροτίδων και μίας καρέκλας, ενώ κατέληξαν αναφέροντας ότι έπεφταν συνεχώς χαρτάκια προς την πλευρά των παικτών του ΠΑΟΚ.


Παραλειπόμενα

Περίπου ένα τέταρτο πριν να αρχίσει ο αγώνας έσβησαν τα φώτα του γηπέδου (έκαναν πέντε λεπτά να επανέλθουν) οι οπαδοί του Άρη το διασκέδασαν ανάβοντας πυρσούς.

Μετά το τζάμπολ ο αγώνας διακόπηκε για κάποια λεπτά για να καθαριστεί ο χώρος από τα χιλιάδες χαρτάκια που οι οπαδοί των “Κιτρίνων” συνηθίζουν να ρίχνουν για να κάνουν πιο φαντασμαγορική την ατμόσφαιρα.

Λάθος έκανε στην συνέντευξη τύπου ο Ντέιβιντ Μπλατ καθώς εκ περιδρομής ανέφερε πως η ομάδα του είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο με 36 πόντους διαφορά (35), αμέσως τον κάλυψε ο συνεργάτης του Στέφανος που στην μετάφραση μίλησε για μεγάλη διαφορά στο σκορ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...