Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ο Δημήτρης Μαυροειδής στον “Κόσμο του Μπάσκετ”


Ο διεθνής Σέντερ Φορ του Αμαρουσίου, Δημήτρης Μαυροειδής ίσως ο πιο βελτιωμένος Έλληνας παίκτης μίλησε στην τηλεόραση της “4E” και την εκπομπή “O Κόσμος του Μπάσκετ” για την εκπληκτική πορεία του Αμαρουσίου αλλά και για τις προσωπικές του φιλοδοξίες.


Συνέντευξη στον Γιώργο Διπλοϊδη

Δημήτρη συνεχόμενες νίκες για το Μαρούσι επί σπουδαίων αντιπάλων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωλίγκα, ποιον θεωρείται ως εφικτό στόχο για την ομάδα σας;

«Το μυστικό για την μέχρι τώρα πορεία μας είναι ότι δεν έχουμε πίεση, κατεβαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς να μας γίνεται ιδιαίτερη κριτική. Όσον αφορά τους στόχους για το ελληνικό πρωτάθλημα θέλουμε να τελειώσουμε στην θέση που βρισκόμαστε τώρα, δηλαδή 3οί, στην Ευρωλίγκα θα προσπαθήσουμε πολύ και θα δούμε τελικά αν καταφέρουμε να περάσουμε στο “Final 8” του Θεσμού…

Μετά από τόσες επιτυχίες και ιδιαίτερα έμπειροι αθλητές χάνουν την συγκέντρωση τους πόσο εύκολο είναι να μείνετε προσηλωμένοι σε αυτό που στοχεύετε;

«Το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχει η σωστή νοοτροπία στον σύλλογο, κάθε νίκη δεν την χαιρόμαστε παραπάνω από μία νύχτα και σε αυτό μας βοηθάει η διοίκηση που ρυθμίζει όλα τα εξωαγωνιστικά θέματα και έχουμε να σκεφτούμε μόνο το έργο μας αλλά και το τεχνικό τιμ βέβαια που δουλεύει με μεγάλη επιτυχία προς αυτήν την κατεύθυνση».

Στο παρελθόν έχουν περάσει αξιόλογοι αθλητές και προπονητές που έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την οργάνωση του συλλόγου….

« Γι αυτή την κατάσταση που επικρατεί κύριος υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας ο Κ. Βωβός που αφιλοκερδώς δίνει και την ψυχή του για την ομάδα και φροντίζει για τα πάντα, αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω και όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με την ομάδα, ο Παπαντωνίου, ο Αλεξανδρής, ο Ελληνιάδης που ο καθένας έχει συγκεκριμένο ρόλο μέσα στον σύλλογο…».

Πρώτη χρονιά στην Ευρωλίγκα ποιες είναι οι εντυπώσεις σου μέχρι τώρα;

«Πέρσι αγωνιζόμασταν στο Eurocup, όλα καλά αλλά καμία σχέση με την Ευρωλίγκα, υπάρχει διαφορά επιπέδου στα γήπεδα, στο κόσμο στους παίκτες. Αγωνίζονται καλαθοσφαιριστές υψηλής ποιότητας με ρεπερτόριο κινήσεων και για να τα καταφέρεις πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος για 40` λεπτά».

Μετά την Παρτιζάν ακολουθεί το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία…

« Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι καθώς ο ΠΑΟΚ διαθέτει εκπληκτικό κόσμο που δημιουργεί εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και βοηθάει σημαντικά τους παίκτες της ομάδας. Στον πάγκο του έχει τον Κ. Μαρκόπουλο που είναι δουλευταράς (βλέπει συνέχεια βίντεο) και καλός άνθρωπος που δεν θέλει να αδικεί κανέναν και έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα αυτή τη στιγμή προσπαθεί να έρθει και σε ένα καλό επίπεδο διοικητικά και διαθέτει καλούς παίκτες που ακόμη δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα. Δεν φοβόμαστε όμως κανέναν και θα μπούμε δυνατά για να επιβάλουμε το ρυθμό μας».

Θεαματική βελτίωση σε σχέση με πέρσι για σένα που οφείλεται αυτό;

«Μετά το τέλος της χρονιάς πέρσι είχα ενημερωθεί ότι θα πάρω περισσότερο χρόνο συμμετοχής γι αυτό δούλεψα σκληρά όλο το καλοκαίρι όπως οφείλει να κάνει κάθε παίκτης, συμμετείχα και στην Μεσογειακή εθνική ομάδα πράγμα που με βοήθησε ιδιαίτερα για την συνέχεια».

Το ενδιαφέρον που ακούγεται από ομάδες όπως η Μακάμπι σε αποπροσανατολίζει ή είναι παραπάνω κίνητρο για σένα και τι βλέπεις για το μέλλον σου;

« Eίμαι πολύ χαρούμενος όταν ακούω πως και άλλες ομάδες εκτιμούν την προσπάθεια που κάνω, όλα αυτά σου δίνουν κουράγιο για να δουλέψεις πιο σκληρά. Παρόλα αυτά προσπαθώ να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου για να κερδίζει το Μαρούσι. Όσο για το μέλλον μου δεν ξέρω ακόμη τι θα κάνω, το συμβόλαιο μου λήγει το καλοκαίρι και θα μπορώ να διαπραγματευτώ μόνος μου με ηρεμία που για που θα αγωνίζομαι στη συνέχεια. Πολύ βασικό κριτήριο για μένα είναι ο χρόνος συμμετοχής, κανείς δεν θέλει να πάει κάπου που να μην αγωνίζεται».

Στο παρελθόν έχεις εκφράσει την επιθυμία σου να αγωνισθείς και στην εθνική ανδρών…

«Μέχρι στιγμής έχω φορέσει την φανέλα πολλών εθνικών, της παίδων, της εφηβικής και της Μεσογειακής. Περιμένω από τον Κ. Καζλάουσκας να εκτιμήσει την προσπάθεια μου και να με καλέσει και στην ανδρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...