Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

MVP Σισκάουσκας και Ρούμπιο


MVP της 10ής αγωνιστικής της Ευρωλίγκα αναδείχτηκαν οι Ραμούνας Σισκάουσκας (ΤΣΣΚΑ) και Ρίκι Ρούμπιο (Μπαρτσελόνα)


Ο Σισκάουσκας ήταν ο ηγέτης της ΤΣΣΚΑ στη νίκη με 84-83 επί της Κάχα Λαμποράλ στη Μόσχα. Είχε 21 πόντους (3/4 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα και 6 κερδισμένα φάουλ.

Από την πλευρά του ο Ρούμπιο, πρωταγωνίστησε στην επικράτηση απέναντι στη Σιένα με 85-70, σημειώνοντας 14 πόντους (9/10 βολές), μοιράζοντας 10 ασίστ, παίρνοντας 3 ριμπάουντ, κάνοντας 4 κλεψίματα και κερδίζοντας 9 φάουλ. Τόσο σε πόντους όσο και σε ασίστ έκανε ρεκόρ καριέρας.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Σούμπερτ της Έφες Πίλσεν, με 26 βαθμούς στο index 25 βαθμούς είχαν στο σύστημα αξιολόγησης, ο Μπατίστ του Παναθηναϊκού, ο Κριάπα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Μάρκο Τόμας της Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ.

Πρώτος σκόρερ της κανονικής περιόδου αναδείχτηκε ο Κλέιζα του Ολυμπιακού με 17.6 πόντους ανά αγώνα. Στα ριμπάουντ, πρώτος ήταν ο Ουότσον της Ζαλγκίρις Κάουνας με 10.7 κατά μέσο όρο, στις ασίστ ο Ομάρ Κουκ της Ουνικάχα Μάλαγα ήταν ο καλύτερος με 6 σε κάθε αγώνα, ενώ καλύτερος "κλέφτης" ήταν ο Μπόγιαν Πόποβιτς της Λιέτουβος Ρίτας με 2.4 ανά ματς. Στα κοψίματα, ο Σλάνκο Βράνιες ήταν ο κορυφαίος με μέσο όρο 1.9.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...