Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Μπλατ : "Πρέπει να έχουμε τη διάθεση να πολεμήσουμε".


Στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (Κυριακή 31/01, 18:45), που θα αποτελέσει την τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας δοκιμασία για τον Άρη, αναφέρθηκε ο προπονητής της ομάδας, Ντέιβιντ Μπλατ, στις καθιερωμένες δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

«Αυτή η χρονική περίοδος είναι ιδιαίτερα δύσκολη για μας. Το πρόγραμμά μας είναι γεμάτο από δύσκολους αγώνες και πολλοί από αυτούς είναι εκτός έδρας. Θα πρέπει να βρούμε σωματικές και πνευματικές δυνάμεις για να αντεπεξέλθουμε. Είναι μια πρόκληση για μας και οφείλουμε να βρούμε τις λύσεις, γιατί πρόκειται για μία κατάσταση που θα μας απασχολήσει και για τις ερχόμενες έξι εβδομάδες», είπε ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός, προτού μιλήσει για τον προσεχή αγώνα:

«Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και την σέβομαι πάρα πολύ. Στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, πριν από δέκα μέρες, είχαμε πιάσει σπουδαία απόδοση, αλλά αυτή τη φορά θα πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα για να είμαστε μέσα στο παιχνίδι. Στο Κύπελλο τους είχαμε αιφνιδιάσει με το γρήγορο ρυθμό μας, αλλά στην πραγματικότητα ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που παίζει γρήγορα. Είναι πρώτη στο σκοράρισμα στο ελληνικό πρωτάθλημα και μία από τις κορυφαίες στην Ευρώπη. Είναι μια πληρέστατη ομάδα σε όλες τις γραμμές και ασφαλώς θα είναι το φαβορί. Θα πρέπει να μελετήσουμε με προσοχή τα δεδομένα, για να δούμε αν μας εξυπηρετεί να ακολουθήσουμε γρήγορο ή πιο αργό τέμπο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα πρέπει να παίξουμε με στιλ νίκης, να κατέβουμε για τη νίκη».

Στο ίδιο ύφος, ο κ. Μπλατ συμπλήρωσε: «Πρέπει να έχουμε τη διάθεση να πολεμήσουμε. Είναι ένα στοιχείο που πρέπει να αποτελέσει τη βάση για την ομάδα μας. Όπως λέει μία αμερικάνικη παροιμία ‘δεν έχει σημασία πόσο μεγάλος είναι ο σκύλος στη μάχη, αλλά πόσο μεγάλη είναι η μαχητικότητα μέσα του’».

Τέλος, αναφερόμενος στο τι λείπει από την ομάδα του και πώς θα το αποκτήσει, ο προπονητής των «κίτρινων» είπε: «Μας λείπει η σταθερότητα σε κάποια κομμάτια, πράγμα που είναι αναμενόμενο και χαρακτηριστικό για μία ομάδα που έχει νέο προπονητή. Χρειαζόμαστε χρόνο, αλλά χρειαζόμαστε επίσης να καταλάβουμε καλύτερα πώς θα ‘διαβάζουμε’ πιο αποτελεσματικά κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι κάτι που αφορά πρώτον απ’ όλους εμένα. Μετά τον αγώνα με τη Γιοβεντούτ Μπανταλόνα ανέλαβα την ευθύνη για το κακό πρώτο δεκάλεπτο που κάναμε, επειδή είναι δική μου δουλειά να καταλάβω ποιοι ακριβώς είναι οι παίκτες μου και ποιους συνδυασμούς πρέπει να χρησιμοποιώ, ώστε να αξιοποιώ με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητές τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...