Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Χαρισμίδης: "Υπάρχει πίεση"


Ο Τάσος Χαρισμίδης, ο κορυφαίος του Παγκρατίου στη νίκη επί του ΟΦΗ, μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας στο επίσημο site της ομάδας.

Βρίσκεσαι σε ανοδική πορεία. Οφείλεται αυτό στο γεγονός ότι ξαναβρήκες τον βηματισμό σου, ή οφείλεται στην ανάγκη αυτοσυντήρησης έπειτα από τις απουσίες των Λαουρούνας Μικαλάουσκας και Γιάννη Κακιούζη;

"Είναι γεγονός ότι προκλήθηκαν κενά στην ομάδα στις θέσεις των ψηλών, έπειτα από τον τραυματισμό των Μικαλάουσκας και Κακιούζη. Ολοι οι παίκτες και ιδιαίτερα όσοι αγωνιζόμαστε κοντά στο καλάθι, συνειδητοποιήσαμε ότι πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω μέχρι να επιστρέψουν οι δύο παίκτες υγιείς κοντά μας. Συνεπώς, σε ό,τι με αφορά έπαιξε τον ρόλο του αυτό το γεγονός.

Γεγονός είναι, επίσης, ότι έπειτα από ένα τραυματισμό που είχα περάσει και ίσως με είχε αφήσει λίγο πίσω, βρήκα τον βηματισμό μου. Σημασία έχει να προσφέρουμε όλοι για την ομάδα. Αυτό είναι το ζητούμενο. Κι αυτό νομίζω, ότι βγαίνει στο γήπεδο και στις καλές και στις όχι καλές εμφανίσεις".

-Η ομάδα εξακολουθεί να έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της.

"Είναι μία αλήθεια αυτό. Το συζητούμε με τους προπονητές μας. Το γνωρίζουμε. Προσπαθούμε να βρούμε ένα ρυθμό. Μη ξεχνάμε, ωστόσο, ότι το Πρωτάθλημα είναι άκρως ανταγωνιστικό και έχει σημασία που κερδίσαμε και τον ΟΦΗ και προσθέσαμε δύο βαθμούς στο ενεργητικό μας".

-Πώς εξηγείς ότι εντός έδρας οι νίκες έρχονται πιο δύσκολα;

"Φαίνεται ότι υπάρχει μία πίεση. Ισως, μας κυνηγάει η ήττα από τον Ικαρο/Εσπερο. Εχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεύτερη εντός έδρας απώλεια δεν χωράει κι αυτό ενδεχομένως ασυνείδητα μας δημιουργεί μία πίεση. Σε αντίθεση, με τα εκτός έδρας ματς όπου αγωνιζόμαστε πιο άνετα και δείχνουμε καλύτερο πρόσωπο. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ' αυτήν την πίεση, αλλά στόχος μας θα πρέπει να είναι να την μετριάσουμε, ή και να την αποβάλλουμε".

-Και τώρα το ...ντέρμπι με τον Αρκαδικό, που αποδεικνύεται απροσδόκητα δύσκολος αντίπαλος.

"Οπως το είπατε. Απροσδόκητα. Ο Αρκαδικός είναι πολύ καλή ομάδα. Δεν ξέρω αν είναι ή δεν είναι ντέρμπι το ματς. Ξέρω ότι είναι ακόμη ένα ματς. Ξέρω ότι εμείς πρέπει να μπαίνουμε στο γήπεδο και να είμαστε το ίδιο σοβαροί είτε παίζουμε με ομάδα που βρίσκεται σε υψηλές θέσεις, είτε με ομάδα που βρίσκεται σε χαμηλές.

Είδατε το πρόσωπο που παρουσίασε ο ΟΦΗ στο Μετς. Θεωρώ, λοιπόν, ότι πρέπει να αγωνιστούμε σοβαρά για να κερδίσουμε. Και θα κερδίσουμε. Δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό σημείο απόδοσης, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα γίνει κι αυτό..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...