Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Μπλατ: «Οφείλουμε να κερδίσουμε παιχνίδια όπως αυτό»


Το πολύ δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί για τον Άρη, αρχής γενομένης από τον εκτός έδρας αγώνα με το Μαρούσι (Σάββατο 23/01, 19:00), αποτελεί μία ευκαιρία για να δείξει η ομάδα την προσωπικότητά της, όπως τόνισε ο Ντέιβιντ Μπλατ, μιλώντας στον Τύπο. Ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός υπογράμμισε επίσης ότι οι «κίτρινοι» θα πρέπει να κυνηγήσουν νίκες σε παιχνίδια όπως το αυριανό, για να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

«Το Μαρούσι είναι μία πολύ καλή ομάδα, με σπουδαία αποτελέσματα φέτος, τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στην Ευρωλίγκα. Ο κ. Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του κάνουν εξαιρετική δουλειά. Πρόκειται για μία ομάδα που έχει πολλά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι της και ίσως το σημαντικότερο προτέρημά της είναι η πολύ μεγάλη σταθερότητα στην απόδοσή της. Σε ό,τι αφορά τις αδυναμίες που μπορεί να έχουν, η αποστολή μας θα είναι να τις εντοπίσουμε και να τις εκμεταλλευτούμε. Στους εκτός έδρας αγώνες υπάρχει διαφορετική ατμόσφαιρα και διαφορετική προσέγγιση, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το θετικό και δραστήριο μπάσκετ που παίξαμε και στον προηγούμενο αγώνα μας», είπε ο κ. Μπλατ, που σε ερώτηση για το αν η ενδεχόμενη νίκη θα φέρει την ομάδα του σε τροχιά τετράδας απάντησε:

«Είναι υπερβολικά νωρίς για να σκεφτόμαστε την πρώτη τετράδα. Ωστόσο, μια εκτός έδρας επικράτηση κόντρα σε μια ομάδα όπως το Μαρούσι, στο γήπεδο της οποίας δεν θα κερδίσουν πολλοί, θα είναι οπωσδήποτε ένα μεγάλο θετικό στοιχείο για μας. Σε τελική ανάλυση, άλλωστε, οφείλουμε να πετύχουμε τέτοιες νίκες, για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Η ομάδα ηττήθηκε σε παιχνίδια που ίσως έπρεπε να πάρει και πλέον πρέπει να επανορθώσει κερδίζοντας αγώνες σαν αυτόν».

Αναφερόμενος στα αλλεπάλληλα πολύ δύσκολα ματς που θα έχει η ομάδα του από τώρα και για ολόκληρο τον επόμενο μήνα, ο 51χρονος τεχνικός δήλωσε: «Το πρόγραμμα μπροστά μας είναι πολύ βάρβαρο. Θα έπρεπε να είχα επιλέξει καλύτερη χρονική στιγμή για να έρθω στην ομάδα! Μιλώντας σοβαρά, βέβαια, δεν έχω πρόβλημα μ’ αυτό. Όλα είναι εντάξει…. Μια νίκη με το Μαρούσι θα μας δώσει οπωσδήποτε μεγάλη ψυχολογική ώθηση. Ωστόσο, από το να λες κάτι μέχρι να το κάνεις, υπάρχει απόσταση».

Πάνω στο ίδιο θέμα, ο Ντέιβιντ Μπλατ συμπλήρωσε: «Εφόσον υπάρχει αφοσίωση από τους παίκτες, το επιτελείο και τους φιλάθλους, αυτό το δύσκολο πρόγραμμα είναι εκείνο που θα κάνει την ομάδα μας επιτυχημένη. Πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη των ανθρώπων και των οπαδών της ομάδας, παίζοντας μπάσκετ με ποιότητα, αφοσίωση και συνέπεια κάθε φορά. Αν κάνουμε όλα τα παραπάνω, έχουμε καλές πιθανότητες να οδηγήσουμε τον Άρη σε μια καλύτερη κατεύθυνση. Δεν θα πω να ανατρέψουμε την κατάσταση, επειδή δεν είχε γίνει άσχημη δουλειά στην ομάδα. Υπήρχαν πράγματα που δεν ήταν επιτυχημένα και αντίστοιχα των προσδοκιών, αλλά βρήκα και πολλά καλά στοιχεία, πάνω στα οποία θέλω να χτίσω, προσθέτοντας τη δική μου πινελιά».

Ο προπονητής του Άρη ρωτήθηκε επίσης για τα στοιχεία που κάνουν το ελληνικό πρωτάθλημα να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, απαντώντας ως εξής: «Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ υψηλού επιπέδου, έχοντας πολλούς σπουδαίους προπονητές και παίκτες. Υπάρχει όμως και το μεγάλο πάθος που δείχνουν οι φίλαθλοι και που έχει να κάνει με την παράδοση του αθλήματος στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι η αποστολή μου θα είναι κατά πρώτον να μάθω για τους αντίπαλους προπονητές, για τις μεθόδους τους μέσα στο γήπεδο, και κατά δεύτερον να μάθω όλα τα μικρά στοιχεία που σε χρησιμοποιεί κάθε ομάδα ώστε να εκμεταλλευτεί τα προτερήματά της, αλλά και τα μειονεκτήματα των αντιπάλων. Ελπίζω να φτάσουμε σ’ ένα σημείο, κατά το οποίο οι άλλες ομάδες θα είναι αναγκασμένες να προσαρμόζονται στο παιχνίδι μας και όχι εμείς να προσαρμοζόμαστε διαρκώς στο δικό τους».

Σχετικά με την εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας στο ντεμπούτο του στον πάγκο, κόντρα στον Ολυμπιακό, ο νέος τεχνικός των «κίτρινων» απέδωσε τα εύσημα στους παίκτες: «Ο προπονητής δεν παίζει. Ο προπονητής δείχνει το δρόμο στους παίκτες και εκείνοι εφαρμόζουν ή δεν εφαρμόζουν όσα τους ζητά. Κόντρα στον Ολυμπιακό, οι παίκτες μου το έκαναν. Είναι γεγονός ότι το στοιχείο της έκπληξης λειτούργησε προς όφελός μας, επειδή οι αντίπαλοί μας δεν είχαν δει τον Άρη να αγωνίζεται υπό τις οδηγίες μου, γι’ αυτό και δεν μπορούσαν να προετοιμαστούν. Βρισκόμαστε στη διαδικασία της ανάπτυξης κάποιων νέων στοιχείων στο παιχνίδι μας, τα οποία θα προστεθούν στα καλά στοιχεία που είχαμε από πριν».

Τέλος, με αφορμή τα σχόλια των παικτών ότι απολαμβάνουν το νέο, πιο γρήγορο στιλ παιχνιδιού της ομάδας, ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός επισήμανε: «Πάντοτε προσπαθώ να βάλω στοιχεία της δικής μου φιλοσοφίας, λαμβάνοντας όμως υπόψη αν αυτά ταιριάζουν στους παίκτες, ώστε να λειτουργήσουν όπως πρέπει. Δεν μπορείς να αλλάξεις τα πάντα σε μια ομάδα την οποία αναλαμβάνεις τον Ιανουάριο. Πρέπει να εντοπίσεις τα συγκεκριμένα σημεία όπου θα κάνεις τις παρεμβάσεις σου και να αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο τους παίκτες που έχεις στα χέρια σου, ώστε να αισθανθούν άνετα, να έχουν ενθουσιασμό και να είναι χαρούμενοι για το μπάσκετ που θα παίζουν. Δεν θα τα αλλάξουμε όλα στην ομάδα. Ήδη όμως βάζουμε όμως κάποια νέα στοιχεία, τα οποία χρειάζεται χρόνος μέχρι να αφομοιωθούν πλήρως».

Στην Αθήνα η αποστολή του Άρη

Η αποστολή του Άρη έφτασε στις (20:10) στην Αθήνα με καθυστέρηση περίπου 40 λεπτών στην αναχώρηση της πτήσης από τη Θεσσαλονίκη. Οι παίκτες που απαρτίζουν τη 12άδα για τον αυριανό αγώνα κόντρα στο Μαρούσι (23/01, 19:00) είναι οι εξής: Κίκι Κλαρκ, Άντριου Μπετς, Ντράγκαν Λάμποβιτς, Τζέρεμι Ρίτσαρντσον, Νίκος Χατζηβρέττας, Δήμος Ντικούδης, Γάιος Σκορδίλης, Ιβάν Πάουνιτς, Μιχάλης Κακιούζης, Νίκος Μπάρλος, Χρήστος Παπανικολάου και Άαρον Μάιλς. Εκτός αποστολής έμειναν οι Νίκος Αργυρόπουλος, Λίνος Χρυσικόπουλος και Σπύρος Μούρτος.

Η επιστροφή της ομάδας του Ντέιβιντ Μπλατ είναι προγραμματισμένη για αύριο το βράδυ, στις 23:30.

Το πρόγραμμα του Άρη στο ξεκίνημα του β’ γύρου

Ο Ε.Σ.Α.Κ.Ε. ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών του β’ γύρου του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ 2009-2010 :

14η αγωνιστική, Ολυμπιακός - Άρης (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας): Κυριακή 31 Ιανουαρίου, 18:45

15η αγωνιστική, Άρης - Π.Α.Ο.Κ. (Αλεξάνδρειο Μέλαθρο): Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, 21:00

16η αγωνιστική, Παναθηναϊκός - Άρης (Κλειστό Ο.Α.Κ.Α.): Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, 19:00

17η αγωνιστική, Άρης - Ηλυσιακός (Αλεξάνδρειο Μέλαθρο): Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, 17:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...