Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

O Παναθηναϊκός κέρδισε και άφησε έξω το Μαρούσι


Ο Παναθηναϊκός έπαιξε για την ιστορία του και κέρδισε το Μαρούσι με 82-79 στο ΟΑΚΑ έτσι το άφησε εκτός συνέχειας. Οι δύο ομάδες θα μπορούσαμε να πούμε πως αλληλοεξοντώθηκαν καθώς η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κέρδισε τους “Πράσινους” στον πρώτο γύρο και τους δημιούργησε πολλά προβλήματα για την συνέχεια και το Τριφύλλι τους πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα στο τέλος. Νικητές από αυτή την κατάσταση οι Μπαρτσελόνα και Παρτιζάν που προκρίθηκαν στα “Πλέϊ Οφς”. Στον όμιλο του Ολυμπιακού η χαλαρότητα των “Ερυθρόλευκων” έδωσε ελπίδες αρχικά στην Κίμκι αλλά η Κάχα Λαμποράλ έστω και στην παράταση νίκησε την Τσιμπόνα και πέρασε έστω και με την διαφορά στους πόντους τους Ρώσους. Στο Ρεάλ-Μακάμπι κρίνονταν η πρωτιά του ομίλου και η ομάδα του Γκέρσον με αντεπίθεση στο 4ό δεκάλεπτο πήρε την νίκη.


Αποτελέσματα Ευρωλίγκα

Παναθηναϊκός - Μαρούσι 82-79

Σε ένα πολύ αμφίρροπο αγώνα ο Παναθηναϊκός αν και αγωνίστηκε με πολλές απουσίες (έλειπαν οι Διαμαντίδης, Σπανούλης, Περπέρογλου και Πέκοβιτς) υπέταξε το Μαρούσι στο ΟΑΚΑ. Από τους “Πράσινους” ο Μπατιστ ήταν ο κορυφαίος με 21π και 8ρ, ο Γιασικεβίτσιους που έπαιξε μετά από καιρό πέτυχε 11π όσους και ο Σερμαντίνι.. Από το Μαρούσι οι Κις, Χόμαν είχαν 13π ενώ ο Μαυροειδής 12.

Προκόμ Τρεφλ-Ουνικάχα Μάλαγα: 63-82

Σε ένα αδιάφορο παιχνίδι οι “Ανδαλουσιάνοι” επικράτησαν με πρώτους σκόρερ τους Φρίλαντ 17π και Μπέρνι 15. Από τους Πολωνούς ξεχώρισε ο Βάρντα με 16π και 9 ρ.

Κίμκι - Ολυμπιακός: 96-83

Άσχημη εμφάνιση και ήττα για τον Ολυμπιακό από την Κίμκι με τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη να είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Οι Ρώσοι παρά την ήττα δεν συνεχίζουν στην διοργάνωση. Για τους γηπεδούχους Λανκφορντ και Μακάρτι πέτυχαν από 21π ενώ από τους “Ερυθρόλευκους” οι Τεόντοσιτς και Κλέϊζα είχαν από 17.


Κάχα Λαμποράλ-Τσιμπόνα: 102-90 (88-88 κ.α)

Οι Βάσκοι καρδιοχτύπησαν από την Τσιμπόνα αλλά πήγαν τον αγώνα στην παράταση. Εκεί όχι μόνο νίκησαν αλλά πήραν και την διαφορά που χρειάζονταν για να περάσουν στον επόμενο γύρο. Για τους γηπεδούχους ο Τελέτοβιτς είχε 25π 9ρ και ο Σαν Εμετέριο 19π 5ρ από τους Κροάτες ξεχώρισαν οι Τόμας 23π 8ρ και Βούκουσιτς με 20π 8ρ.

Μπαρτσελόνα-Παρτίζαν: 82-64

Ένα αδιάφορο παιχνίδι μετά την νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αμαρουσίου (καθώς περνούσαν έτσι και αλλιώς οι Σέρβοι) στο οποίο η Παρτιζάν άντεξε μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι και έφτασαν εύκολα στην νίκη απέναντι στην μοναδική ομάδα που τους έχει κερδίσει στην Ευρωλίγκα. Ο Ναβάρο είχε 18π και ο Μπαζίλε 13 ενώ από την Παρτιζάν ο Ρόμπερτς πέτυχε 14π και 5ρ.

Σιένα-Εφές Πίλσεν: 93-87

Νίκη γοήτρου για την Σιένα με τους Χόκινς και Σάτο να έχουν από 22π ενώ για την Εφές ο Σμιθ πέτυχε 15. Ο Νίκος Ζήσης τελείωσε με 7π 2ρ και 1 ας σε 15:27.

Ρεάλ Μαδρίτης-Μακάμπι Τελ Αβίβ: 64-66

Η Ρεάλ είχε το έλεγχο για τρία δεκάλεπτα. Στο τελευταίο όμως οι Ισραηλινοί έσφιξαν την άμυνα τους και γύρισαν το παιχνίδι. Στα “4.3” πριν την λήξη ο Άντερσον ευστόχησε σε δύο βολές και στην συνέχεια την πάσα του Γιουλ δεν την συγκράτησε ο Χάνσεν. Με αυτή την νίκη η Μακάμπι πήρε την πρώτη θέση. Από τους νικητές από 13π είχαν οι Φίσερ και Μπούθενταλ ενώ από τους γηπεδούχους ο Γιουλ σταμάτησε στους 14.

Η Τελική βαθμολογία στους ομίλους

Όμιλος Ε

Μπαρτσελόνα 5-1
Παρτίζαν 3-3
Παναθηναϊκός 2-4
Μαρούσι 2-4

ΣΤ' Όμιλος

Μακάμπι 4-2
Ρεάλ 3-3
Σιένα 3-3
Εφές 2-4

Ζ' Όμιλος

ΤΣΣΚΑ 5-1
Προκόμ 3-3

Ουνικάχα 2-4
Ζαλγκίρις 2-4

Η' Όμιλος

Ολυμπιακός 5-1
Κάχα Λαμποράλ 3-3
Κίμκι 3-3
Τσιμπόνα 1-5

Τα ζευγάρια στους “8”

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ,
Μακάμπι – Παρτίζαν
Ολυμπιακός - Πρόκομ
ΤΣΣΚΑ – Κάχα Λαμποράλ.

Πλεονέκτημα έδρας έχουν οι πρώτες ομάδες στα ζευγάρια με 2 παιχνίδια εντός 1 εκτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...