Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Τζώρτζης Δικαιουλάκος "Είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ιστορία"


Ο προπονητής της Γυναικείας ομάδας του Αθηναϊκού , Τζώρτζης Δικαιουλάκος, ο αρχιτέκτονας της σπουδαίας ομάδας του Βύρωνα, μίλησε στην τηλεόραση της “4E” και την εκπομπή “O Κόσμος του Μπάσκετ” για τον δεύτερο ημιτελικό του Γιούρο Καπ που θα δώσει η ομάδα του, τι πρέπει να προσέξουν σ αυτόν, το όνειρο της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού τίτλου, την στήριξη της διοίκησης αλλά και την αξιομνημόνευτη οργάνωση του συλλόγου.

Συνέντευξη στον Γιώργο Διπλοϊδη

Σε τι κατάσταση σας βρίσκουμε λίγο πριν τον δεύτερο ημιτελικό με την Κουρσκ;

“Είμαστε αρκετά καλά δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα τραυματισμού και αυτό είναι το σημαντικότερο, αλλά και ψυχολογικά βρισκόμαστε σε άριστη κατάσταση μετά την νίκη στο πρώτο παιχνίδι και είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ιστορία να περάσουμε σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, πράγμα που δεν έχει γίνει ξανά στο Ελληνικό γυναικείο μπάσκετ”.

Από την εμπειρία σας στο μπάσκετ το δεύτερο παιχνίδι ίσως είναι και πιο δύσκολο μετά την νίκη στον πρώτο αγώνα και την επιθυμία για πρόκριση στον τελικό;

“Ναι το δεύτερο παιχνίδι είναι ίσως ο πιο σημαντικός και δύσκολος αγώνας γιατί θα έρθει Κουρσκ εδώ με λιγότερο άγχος, είναι μια πολύ καλή ομάδα και μπορεί όπως την κερδίσαμε εμείς εκτός έδρας με έξι πόντους να μας νικήσει με επτά. Γι αυτό πρέπει να προσγειωθούμε, να έχουμε το μυαλό μας στο κεφάλι μας και να μην πετάμε στα σύννεφα με την σκέψη ότι αν περάσουμε θα πετύχουμε κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί”.

Διαθέτατε ουσιαστικά την Εθνική ομάδα αλλά ενισχυθήκατε με πολύ σπουδαίες ξένες παίκτριες , χάσατε την Ντέιβις και την αντικαταστήσατε με την Ράιλι νομίζω πως έχετε την αμέριστη συμπαράσταση από την διοίκηση της ομάδας…

“Oλα από εκεί ξεκινάνε αν δεν έχεις σταθερή διοίκηση, ανθρώπους που να τρέχουνε όλη την ημέρα για σένα δεν γίνεται τίποτα. Έχω δουλέψει πολλά χρόνια σε ομάδες της Α1 αντρών αλλά δεν υπάρχει η οργάνωση που χαρακτηρίζει τον Αθηναϊκό, η διοίκηση είναι έτοιμη να ικανοποιήσει οποιαδήποτε αίτημα του προπονητή όσον αφορά το αγωνιστικό τμήμα, μια προσθήκη παίκτριας ή οτιδήποτε άλλο”. Ήμασταν πολύ τυχεροί που βρήκαμε μια σπουδαία προσωπικότητα στον χώρο του Αμερικάνικου μπάσκετ την Ράϊλι, όχι μόνο ως παίκτρια αλλά και ως άνθρωπο γιατί έχει κάνει πολλές φιλανθρωπίες στην Αφρική και όχι μόνο. Μια κοπέλα που ταίριαξε αμέσως στην χημεία της ομάδος και αυτό ήταν το σημαντικότερο”.

Πολλοί που ασχολούνται με τον χώρο σας χαρακτηρίζουν ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ συμφωνείτε μ αυτό;

“Ναι, θεωρούμαστε μέσα στις οχτώ καλύτερες ομάδες γενικά στην Ευρώπη καθώς οι ομάδες που φτάνουν στους ημιτελικούς του Γιούρο Καπ αντιμετωπίζονται ως καλύτερες πολλών ακόμη και του Τσάμπιονς Λιγκ. Όλα αυτά όμως είναι θεωρητικά αυτό που μετράει στο μπάσκετ είναι τα τρόπαια, οι νίκες και οι ήττες”.

H δική σας επιβλητική παρουσία μπορεί να ανεβάσει και το επίπεδο των υπόλοιπων ομάδων στην Α1;

“Κανονικά έτσι έπρεπε να είναι, τώρα το αν μπορούν οι υπόλοιπες ομάδες να ανέβουν στο επίπεδο του Αθηναϊκού δεν το γνωρίζω και δεν θα επιθυμούσα ιδιαίτερα να το σχολιάσω. Πάντως όλη αυτή η κατάσταση δεν μας βοηθάει καθόλου να προετοιμαστούμε ικανοποιητικά για τους αγώνες της Ευρώπης. Πέρσι τερματίσαμε αήττητοι στο πρωτάθλημα όπως νομίζω θα το επιτύχουμε και φέτος αλλά τα παιχνίδια ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπα σε αντίθεση με φέτος που επικρατούμε με μεγάλες διαφορές στο σκορ”.

O αγώνας σας θα μεταδοθεί από το κρατικό κανάλι, πιστεύεται ότι οι επιτυχίες σας φέρνουν το γυναικείο μπάσκετ στην τηλεόραση;

“Είναι πολύ θετικό ότι επιτέλους η κρατική τηλεόραση ενδιαφέρθηκε για το γυναικείο μπάσκετ, είναι χαρακτηριστικό ότι με την Εθνική ομάδα στο Πανευρωπαϊκό παρακαλάγαμε να έρθει αλλά δεν το δέχτηκε , το επιτύχαμε αυτό με τον Αθηναϊκό και είμαστε πολύ υπερήφανοι. Γενικότερα επιθυμούμε την παρουσία της ΕΡΤ στο γυναικείο μπάσκετ, τους χορηγούς και ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν αλλά πρέπει πρώτα απ όλα να φέρουμε τα αποτελέσματα για να το απαιτούμε. Οπότε είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που η κρατική τηλεόραση μπαίνει στον χώρο και ευελπιστούμε και να μείνει”.

Όταν αναλάβατε την ομάδα είχατε ως στόχο και την ανάδειξη του Δήμου Βύρωνα;

“Όταν πήρα τις τύχες της ομάδας δεν ήταν στο μυαλό κανενός ούτε αυτό που χτίστηκε σε λίγους μήνες. Η ομάδα είχε τελειώσει το πρωτάθλημα μα εννέα ήττες και η πρώτη βλέψη ήταν η δεύτερη, το πολύ η πρώτη θέση όμως τερματίσαμε αήττητοι. Αλλά απ ότι φαντάζομαι επειδή πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής ήταν ο Δήμαρχος Βύρωνα ο κύριος Χαρδαλιάς θα το επιθυμούσε αυτό που τελικά και καταφέραμε να γίνει ο Βύρωνας ιδιαίτερα γνωστός στην Ευρώπη όχι μόνο για τις νίκες αλλά επίσης για την οργάνωση και την φιλοξενία”.

Ας τελειώσουμε με τις δικές σας προσωπικές φιλοδοξίες….

“Έχω ήδη αναλάβει την εθνική ομάδα της Λετονίας αλλά είναι πολύ δύσκολο να μιλήσει ένας προπονητής για το μέλλον του γιατί δεν ξέρει μετά από τέσσερεις ήττες που θα βρίσκεται. Είμαι πολύ ευχαριστημένος εδώ, έχω ιδιαίτερα σημαντικούς Ευρωπαϊκούς αγώνες μπροστά μου οπότε δεν μπορώ να σκέφτομαι το μέλλον παρά μόνο το παρών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...