Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Ο Αλέξης Κυρίτσης στον “Κόσμο του Μπάσκετ”


Ο γκαρντ της Καβάλας, Αλέξης Κυρίτσης από τους πρωταγωνιστές της φετινής ομάδας του Βαγγέλη Αλεξανδρή στην Α1 μίλησε στην τηλεόραση της “4E” και την εκπομπή “O Κόσμος του Μπάσκετ” για την μάχη του υποβιβασμού που δίνει η ομάδα του, σε ποιους αγώνες θα κριθεί αυτή , τις ομάδες της Θεσσαλονίκης στην Α1, την ζωή του και τους στόχους του με τους Καβαλιώτες.


Συνέντευξη στον Γιώργο Διπλοϊδη


Σπουδαία νίκη για την Καβάλα επί του ΠΑΟΚ πως είναι η κατάσταση στην ομάδα;

“Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη και το πιο σπουδαίο ήταν πως αγωνιζόμασταν εκτός έδρας. Θα μας βοηθήσει βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά γιατί πριν από αυτήν την αναμέτρηση ήμασταν σε δύσκολη κατάσταση, θα μας τονώσει σίγουρα την αυτοπεποίθηση για να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον”.


Πάντως οι υπόλοιποι αγώνες δεν ήταν ευνοϊκοί για σάς….

“Πράγματι, και θα δώσουμε μάχη μέχρι το τέλος όπως φαίνεται ήταν σημαντικό βήμα για μας αυτή η νίκη αλλά και οι άλλες ομάδες πέτυχαν σπουδαίες αποτελέσματα και πρέπει να προσπαθήσουμε ιδιαίτερα στην συνέχεια καθώς έχουμε και τους αγώνες με τον Κολοσσό και την Ολύμπια”. Στο τέλος ελπίζουμε πως θα είμαστε εμείς που θα παραμείνουμε”.

Ο Καρύδας του Ηλυσιακού μας δήλωσε πως καλές οι μεγάλες νίκες αλλά πιο σημαντικές είναι αυτές απέναντι στις ομάδες με τον ίδιο στόχο συμφωνείς;

"Συμφωνώ με τον Καρύδα σίγουρα παίζουν ρόλο οι νίκες απέναντι σε ανώτερους αντιπάλους αλλά αυτό που μετράει περισσότερο είναι τα αποτελέσματα στα μεταξύ μας παιχνίδια. Πετύχαμε δύο νίκες απέναντι στον ΠΑΟΚ, κερδίσαμε τον Πανιώνιο αλλά χάσαμε από τον Ηλυσιακό, την ΆΕΚ και την Ολύμπια, ήττες που μας στοίχησαν πολύ γιατί θα ήταν τελείως διαφορετική η κατάσταση. Κοιτάμε τι θα κάνουμε σε άλλα παιχνίδια όπως με τον Ηλυσιακό και τα Τρίκαλα”.

Ποιες ομάδες θεωρείς πως θα παλέψουν μέχρι το τέλος για την παραμονή και αν η ΑΕΚ είναι μέσα σ αυτές;

"Λογικά θα είναι οι Ηλυσιακός και Ολύμπια κατά κύριο λόγο και τα Τρίκαλα και εμείς κατά δεύτερο. Η ΑΕΚ δεν πιστεύω πως είναι μέσα στις ομάδες που θα παλέψουν για να μείνουν στην Α1 γιατί έχει πάρει κάποια μεγάλα παιχνίδια, ενώ διαθέτει σπουδαίο όνομα, καλούς παίκτες και βαριά φανέλα. Βέβαια έχει ένα σημαντικό παιχνίδι τώρα μα την Ολύμπια Λάρισας που θα κρίνει πολλά και για τις δυο ομάδες".

Πως σχολιάζεις την κατάσταση σε ΠΑΟΚ και Άρη που φόρεσες στο παρελθόν την φανέλα τους;

“Ο ΠΑΟΚ πριν το δικό μας παιχνίδι παρουσιαζόταν ιδιαίτερα φορμαρισμένος και το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο στο παιχνίδι απέναντι στο Μαρούσι που έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ. Ο “Δικέφαλος” έχει πολύ καλούς παίκτες, επιπέδου Ευρωλίγκας, καθώς αρκετοί από αυτούς έχουν αγωνιστεί και σε αυτή την διοργάνωση. Παράλληλα πλαισιώνονται από ένα πολύ ικανό και ιδιαίτερα έμπειρο τεχνικό τιμ. Το πιο σημαντικό είναι ότι απ ότι μαθαίνω υπάρχει οικονομική και διοικητική σταθερότητα πράγμα που είναι απαραίτητο για έναν αθλητή για να δουλέψει απερίσπαστος. Σίγουρα η ήττα από μας τους έκανε ζημιά γιατί έζησα την κατάσταση στην ομάδα αλλά θα το ξεπεράσουν και δεν θα έχουν πρόβλημα”.

“O Άρης μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζεται σταθερός καθώς έχει και καλά και άσχημα αποτελέσματα που είναι λογικό γιατί υπήρχαν πολλές αλλαγές παικτών και προπονητών. Διαθέτει όμως ιδιαίτερα ικανούς παίκτες και προπονητή και θα βρει τον δρόμο του. Κατά την γνώμη μου ο Άρης θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο από το ΠΑΟΚ για να παίξει το μπάσκετ που επιθυμούν στον σύλλογο. Οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης αν καταφέρουν και πάρουν την 5ή ή την 6ή θέση θα βρούνε τον ρυθμό τους στα “Πλέι Οφς” εκεί που παίζονται όλα”.

Παρακολουθείς Ευρωλίγκα και ποιες ομάδες πιστεύεις θα πάνε στο Φάϊναλ Φορ;

“Ναι αρκετά ως παίκτης μπάσκετ, είναι νωρίς για να κάνουμε προγνωστικά αλλά η Μπαρτσελόνα παίζει εντυπωσιακό μπάσκετ όπως και πέρσι, σε άμυνα και επίθεση και πιστεύω πως αυτή θα είναι η μία ομάδα. Ο Ολυμπιακός στην φάση των “16” έκανε μεγάλα αποτελέσματα αν και δεν αντιμετώπισε τόσο σπουδαίους αντιπάλους και θεωρώ πως θα βρίσκεται στο Παρίσι. Πιστεύω στην Ρεάλ που δεν παρουσιάζεται σταθερή τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ευρώπη αλλά νομίζω πως θα είναι εκεί. Μ αρέσει αρκετά η Σιένα που παίζει άμυνα με αθλητική δύναμη και η Παρτιζάν που διαθέτει ταλέντο, κόσμο, προπονητή και έχει σωστή αμυντική λειτουργία. Πάντως πολλά θα εξαρτηθούν το πώς θα σχηματιστούν τα ζευγάρια πριν από το “Φάιναλ Φορ”.


Πως είναι η ζωή σου στην Καβάλα και πως επηρέασε η έλευση στον σύλλογο του Μιλτ Παλάσιο;

“Ήρθα τον Νοέμβριο εδώ και προσαρμόστηκα σχετικά εύκολα. Η Καβάλα είναι μικρή αλλά όμορφη και ζεστή πόλη. Ο κόσμος είναι ευχάριστος, οι Καβαλιώτες αγαπάνε το μπάσκετ και μας το δείχνουνε με κάθε τρόπο κάθε μέρα. Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι οι δυνατότητες της ομάδας είναι άλλες αλλά οι αλλαγές προπονητών και παικτών δεν μας επέτρεψαν να βρεθούμε μεταξύ μας και να αποδώσουμε καλύτερα. Χρειάζεται να ηρεμήσουμε καθώς μετά από κάποια άτυχα αποτελέσματα μας δημιουργήθηκε επιπλέον άγχος για την συνέχεια. Το σημαντικό είναι πάντως πως ο πρόεδρος αγαπάει το μπάσκετ και μας βοηθάει ιδιαίτερα. Όσον αφορά τον Παλάσιο, δεν μ αρέζει να ξεχωρίζω παίκτες αλλά κάθε ικανός καλαθοσφαιριστής που δουλεύει για την ομάδα είναι υπερπολύτιμος. Ο Μιλτ τώρα αρχίζει και βρίσκει τα πατήματα του και θα μας βοηθήσει πολύ στην συνέχεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...