Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Ο Αθηναϊκός στον τελικό του EuroCup!


Όταν πέρυσι ξεκινούσαμε το ευρωπαϊκό μας ταξίδι κάναμε όνειρα. Στις λεπτομέρειες χάσαμε την πρόκριση από την Ντιναμό Κουρσκ, αλλά δεν χάσαμε τον ενθουσιασμό μας, δεν χάσαμε το δρόμο μας. Πεισμώσαμε, πιστέψαμε πως μπορούμε, δουλέψαμε, οργανώσαμε ακόμα καλύτερα την ομάδα μας και να 'μαστε.

Δύο νίκες επί της Ντιναμό, η πρώτη στο Κουρσκ με 64-58, η δεύτερη πριν από λίγο στο κλειστό της Εργάνης με 60-55 και ο Αθηναϊκός είναι στον τελικό του Eurocup.

Θέλουμε το Ευρωπαϊκό, γιατί το θέλουν και οι φίλοι μας, που γέμισαν το κλειστό της Εργάνης, που στήριξαν την προσπάθεια των κοριτσιών, που γιόρτασαν μαζί μας την πρόκριση. Που τραγούδησαν το "εμείς, με τη σημαία μας ψηλά", που χόρεψαν τον Ζορμπά, που φώναξαν.

Το παιχνίδι πήγε έτσι όπως ακριβώς το θέλαμε. Ξέραμε ότι θα παίξουμε με άγχος, δεν γίνονταν διαφορετικά, γι' αυτό και οι βάσεις έπρεπε να μπουν στο πίσω μέρος του γηπέδου. Σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο οι Ρωσίδες είχαν πετύχει όλους κι όλους 9 πόντους, η διαφορά ήταν ήδη στο +10 (19-9) και με την προίκα των έξι πόντων από την πρώτη μεταξύ μας αναμέτρηση, ήταν η βάση για την πρόκριση.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο κρατήσαμε τα κεκτημένα, παρά το υπέρμετρα σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων. Η τρίτη περίοδος είχε αυξητικές τάσεις για το καμάρι του Βύρωνα και στο τελευταίο δεκάλεπτο είχαμε μόνο να διαχειριστούμε τον χρόνο.

Ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος καθοδήγησε με μαεστρία τις παίκτριες του, που κατέθεσαν ψυχή στο γήπεδο και πήραν πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ την πρόκριση στον τελικό του Eurocup. Εκεί όπου μας περιμένει (σε διπλό αγώνα) η Ναντέζντα, η τρίτη κατά σειρά ομάδα από τη Ρωσία.

Τα δεκάλεπτα: 19-9, 36-26, 51-39, 60-55.
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δικαιουλάκος): Καλέντζου 9 (2), Λίμουρα 1, Χατζηνικολάου 8, Βολωνάκη, Σούλις 2, Πετρονίτε 4, Σαρέγκου, Ουίγκινς 6, Κοσμά 3 (1), Ράιλι 9, Βιζμπαριένε 10.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΟΥΡΣΚ (Παουλάουσκας): Λαπτέβα, Σνόου 11, Μπιμπάιτ 8 (2), Λινκεβιτσιένε 7 (1), Μποχάροβα 6, Μασιμένκο 5 (1), Πσάρεβα 8.

Γιώργος Μανουσίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...