Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Νίκος Παππάς : “Η εθνική ομάδα θα ανταπεξέλθει στα δύσκολα”


Ο διεθνής καλαθοσφαιριστής του Κολοσσού της Ρόδου, Νίκος Παππάς, το τοποθετήθηκε στην τηλεόραση της 4Ε, για την εθνική νέων ανδρών, την εμπειρία του με τη μεγάλη εθνική και οριοθέτησε τους στόχους για την δεύτερη του χρονιά στον Κολοσσό.

Συνέντευξη στον Γιώργο Διπλοϊδη


Νίκο σε βρίσκουμε στο Μπιλμπάο πως είσαι;

“Στο αεροδρόμιο είμαι πετάω σε μια ώρα για Ελλάδα, ήθελα κάποιες προπονήσεις και επιστρέφω τώρα πίσω”.

Πολύ καλή πορεία και φέτος με την εθνική νέων ανδρών σε βοήθησε ο χρόνος που είχες με το Κολοσσό;

“Σίγουρα να έχεις τόσα παιχνίδια στα πόδια σου και να έχεις την εμπειρία να έχεις αγωνισθεί στην Α1 σε βοηθάει στο επίπεδο των μικρών εθνικών ομάδων. Από εκεί και πέρα και τα άλλα παιδιά ενώ δεν είχαν τόσο χρόνο με τις ομάδες τους βοήθησαν εξίσου να φτάσουμε τόσο ψηλά”.

Μετά ακολούθησε η προετοιμασία με την εθνική των ανδρών πως χαρακτηρίζεις την εμπειρία να είσαι με την μεγάλη εθνική;


“Σίγουρα ήταν σπουδαία εμπειρία, κάτι πρωτόγνωρο για μένα βέβαια μπορεί να μην κατάφερα να μπω στην δωδεκάδα για το Μουντομπάσκετ, θα με βοηθήσει όμως πολύ στην συνέχεια νοιώθω πολύ πιο ώριμος και θα με βοηθήσει για το πρωτάθλημα φέτος”.

Η Εθνική ομάδα παρουσιάστηκε πολύ δυνατή στα φιλικά, ξεκινήσαμε με δύο νίκες χωρίς να πιάσουμε την μέγιστη απόδοση πιστεύεις πως θα ανεβάσουμε ρυθμούς στην συνέχεια;

“Οι απουσίες ήταν πολύ σημαντικές γιατί είναι δύο παιδιά που πέρα από το είναι βασικοί στην ομάδα τραβάνε πολύ και στο σκοράρισμα, αλλά από εκεί και πέρα έχει πολύ ποιότητα και βάθος αυτή η ομάδα, η πρεμιέρα είναι πάντα δύσκολη, στον δεύτερο αγώνα ήταν σε πολύ καλή βραδιά οι Πορτορικάνοι αλλά όταν έρθουν τα δύσκολα θα ανταπεξέλθουμε γιατί έχουμε και την εμπειρία αλλά και την ικανότητα”.

Με την εμπειρία σου σίγουρα τα παιχνίδια των ομίλων είναι σημαντικά αλλά στα νοκ άουτ είναι εκεί που εσείς οι παίκτες πρέπει να δίνεται όλες τι δυνάμεις σας;

“Ασφαλώς το νοκ άουτ παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί μια ενδεχόμενη ήττα. Από εκεί και πέρα οι όμιλοι σε
βοηθάνε για να έχεις καλύτερο πλασάρισμα και να παίξεις με έναν θεωρητικά πιο εύκολο αντίπαλο. Πάντως πέρα από αυτά θα ήταν καλό και για το γόητρο της ομάδας να τερματίσει πρώτη στον όμιλο”.

Από τα μέχρι τώρα παιχνίδια ποιες ομάδες πιστεύεις θα πρωταγωνιστήσουν και ποια μπορεί να κάνει την έκπληξη;

“Ξεκάθαρα φαβορί είναι η Αμερική με την Ισπανία, από εκεί και πέρα Σερβία, Ελλάδα και Τουρκία που είναι η οικοδέσποινα ακολουθούν αλλά απ ότι έδειξε και χθες η Βραζιλία είναι πάρα πολύ δυνατή ομάδα έχασε στο τέλος από τους Αμερικάνους και μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη του τουρνουά”.

Μια που βρίσκεσαι αλλά και έχεις θητεύσει στην Ισπανία ποια είναι η φιλοδοξία τους για τον θεσμό;


“Νομίζω πως βάσει του ρόστερ θέλουν να κοντράρουν τους Αμερικάνους και να πάρουν το χρυσό μετάλλιο. Ήταν μια κακή αρχή με τους Γάλλους αλλά πιστεύω πως δεν αλλάζει ο αρχικός τους στόχος”.

Πάμε σε σένα, είχες ευχηθεί να παραμείνεις στον Κολοσσό, τα κατάφερες και συνεχίζεις την εκεί σου πορεία…

“Πέρα από το στρατιωτικό το ήθελα έτσι και αλλιώς, σίγουρα ήταν έτσι και οι συγκυρίες που δεν μου επέτρεπαν να πάω στο εξωτερικό για να παίξω άρα είμαι χαρούμενος που παραμένω στην ομάδα και ευελπιστώ να κάνω την ίδια πορεία με την περσινή . Αρχίζω προετοιμασία με τον Κολοσσό στις εννιά Σεπτεμβρίου”.

Με βάση ότι ο Κολοσσός ήταν από τους πρώτους συλλόγους που έκαναν τις κινήσεις τους στις μεταγραφές πόσο δύσκολο είναι να επαναλάβετε κάτι ανάλογο με το περσινό;

“Η ομάδα δουλεύει μεθοδικά και είναι τυπική ως προς τις υποχρεώσεις τις, αφού υπάρχουν αυτά τα συστατικά, έμειναν πολλά παιδία από πέρσι προστέθηκαν και άλλα οι άνθρωποι στο νησί είναι φιλόδοξοι είναι εφικτό να διαγράψουμε μια πορεία ανάλογη με την περσινή”.

Προσωπικός στόχος με την ομάδα για φέτος;


Προσωπικός στόχος είναι και να τα καταφέρει η ομάδα και εγώ μέσα από τον χρόνο που θα πάρω να παρουσιαστώ καλός ώστε να γυρίσω του χρόνου στην Ισπανία πιο ώριμος για να ανταπεξέλθω στην ACB.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...