Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Νίκος Παππάς : “Μακάρι να συνεχίσω στον Κολοσσό”


Ο διεθνής γκαρντ του Κολοσσού της Ρόδου , Νίκος Παππάς μίλησε στην τηλεόραση της “4E” και την εκπομπή “O Κόσμος του Μπάσκετ” για την εκπληκτική πορεία της ομάδας της Ρόδου φέτος, το Φάιναλ Φορ του Παρισίου, τις ιδανικές συνθήκες εργασίας στην Ισπανία αλλά και το δικό του μέλλον στο καλαθοσφαιρικό στερέωμα..


Συνέντευξη στον Γιώργο Διπλοϊδη (11/05/2010)


Πως ήταν η εμπειρία σου φέτος με τον Κολοσσό της Ρόδου;


“Ήταν μια πολύ ωραία χρονιά, στον Κολοσσό μπορώ να πω πως είναι ευχαριστημένοι αν όχι ενθουσιασμένοι, η πορεία μας ήταν καλή και ελπίζω να έχει και συνέχεια”.


Πάρα πολλοί σας χαρακτήρισαν ως την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά αισθάνεστε ευχαριστημένοι γι αυτό;


“Πέρα από το αγωνιστικό που ο Κολοσσός ήταν εντυπωσιακός διακρίνεται επίσης τόσο στο διοικητικό όσο και στο οικονομικό κομμάτι, τομείς που υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην Ελλάδα. Όσο για την αναγνώριση μας χαροποιεί όλους στην ομάδα και μακάρι να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο ο Κολοσσός και να “γράψει” την δική του ιστορία στην Α1”.


Στα παιχνίδια με το Μαρούσι για τα πλέι οφ σας έλειπαν οι δυνάμεις και η εμπειρία για να κάνετε μια νίκη τουλάχιστον;


“Θέλαμε την νίκη στο γήπεδο μας για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας αλλά και να θεωρηθεί απόλυτα επιτυχημένη η χρονιά, ίσως κουραστήκαμε είχαμε και το πρόβλημα του Βασίλιεβιτς που ήταν τραυματίας και έσφιξε τα δόντια για να αγωνισθεί. Η αλήθεια είναι πως το Μαρούσι ήταν καλύτερο και στα δύο παιχνίδια, διέθετε μεγαλύτερη εμπειρία και ποιότητα, το προσπαθήσαμε αλλά παρόλα αυτά κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένη η χρονιά”.


Πως είδες το Φάιναλ Φορ του Παρισίου τους αγώνες αλλά και την όλη διοργάνωση;


“Τα αποτελέσματα ήταν πάνω κάτω αυτά που περιμέναμε πριν την έναρξη του Φάιναλ Φορ. Η Παρτιζάν ήταν η ευχάριστη έκπληξη κανένας δεν περίμενε να είναι τόσο ανταγωνιστική σε σχέση με τις άλλες τρεις ομάδες. Νομίζω δίκαια το πήρε η Μπαρτσελόνα ήταν σαφώς καλύτερη από τον Ολυμπιακό, νομίζω πως ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να παίξει σαφώς καλύτερα. Παρουσιάστηκε κάπως μονοδιάστατος, γνωρίζουν καλύτεροι οι ίδιοι τι έφταιξε και θα το διορθώσουν για την συνέχεια του πρωταθλήματος”


Επιστρέφοντας στον Ελληνικό χώρο στην πρώτη φάση των πλέι οφ όλα τα ζευγάρια τελείωσαν με 2-0 πως βλέπεις τα ημιτελικά;


“Υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί και όλοι μιλάνε για έναν τελικό μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, το Μαρούσι και ο Πανελλήνιος θα κάνουν τα δικά τους σχέδια για τον μικρό τελικό καθώς η τρίτη θέση οδηγεί στα ημιτελικά. Σίγουρα τα ζευγάρια θα είναι ανταγωνιστικά αλλά οι δύο μεγάλες ομάδες επειδή είναι καλύτερες θα φθάσουν στον μεγάλο τελικό και μετά τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα αμφίρροπα”.


Για τον κόσμο εσύ που ανήκεις και πως μπορείς να μας περιγράψεις τις συνθήκες εργασίες στην Ισπανία;


“Ανήκω στην Μπιλμπάο, αγωνίστηκα στην δεύτερη ομάδα της Ρεάλ και μετά ήρθα εδώ λόγω του στρατού. Στην Ισπανία αγωνιζόμουν σε μια μικρότερη κατηγορία αλλά οι συνθήκες ήταν ιδανικότερες απ ότι στους περισσότερους συλλόγους στην Ελλάδα. Ήταν ένα γεγονός με γεμάτα γήπεδα, μαζορέτες και ιδανικές συνθήκες. Δεν είναι μόνο αγωνιστικός ο λόγος που πολλοί αθλητές προτιμούν να παίξουν εκεί ανεξάρτητα με το πόσα λεφτά θα πάρουν. Λόγω αυτών των παραμέτρων επιλέγουν να πάνε εκεί από το να αγωνισθούν στην Ελλάδα”.


Το όλο σύστημα βοηθάει για την βελτίωση των παικτών, ιδιαίτερα για σας τα νέα παιδιά;


“Ναι, όχι μόνο για μας αλλά για όλους τους καλαθοσφαιριστές, όταν βρίσκεσαι σε μια ομάδα χωρίς να σε ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από το μπάσκετ έχεις τον χρόνο να δουλέψεις πιο μεθοδικά και έχεις περισσότερες πιθανότητες να βελτιωθείς. Αντίθετα στην Ελλάδα που χρειάζεται να ασχοληθείς αν το σπίτι σου έχει ρεύμα και άλλα τέτοια πράγματα δεν μπορείς να δουλέψεις με τον ίδιο τρόπο. Γι αυτό τον λόγο στηρίζονται πολύ στις μικρές ηλικίες και παράγουν πολλούς παίκτες για την ανδρική ομάδα”.


Τελειώνοντας, τι μπορούμε να πούμε αυτή την στιγμή για το μέλλον σου;


“Δεν εξαρτάται απόλυτα από εμένα γιατί έχω συμβόλαιο με την Μπιλμπάο αλλά και το θέμα με τον στρατό που πρέπει να τον τελειώσω αν θέλω να επιστρέψω στο εξωτερικό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον Κολοσσό και μακάρι να μπορέσω να συνεχίσω στην ομάδα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...