Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Λίγες ώρες πριν το Τζάμπολ του Φάιναλ Φορ!.


Στις 19:00 υπάρχει το τζάμπολ στον πρώτο ημιτελικό, Παναθηναϊκός – Σιένα. Λίγες ώρες πριν το παιχνίδι ρίχνουμε μια ματιά στο Φάιναλ Φορ.

Παναθηναϊκός

Έχει τον πιο έμπειρο προπονητή αυτό το γεγονός παίζει μεγάλο ρόλο στις σπουδαίες διοργανώσεις. Οι «πράσινοι» σαν ομάδα είναι η πιο έμπειρη αλλά και μπαρουτοκαπνισμένη σε Φάιναλ Φορ. Κάποιοι παίκτες έχουν ίσως την τελευταία ευκαιρία τους για να πάρουν και πάλι το σχετικό τρόπαιο. Αν ο Παναθηναϊκός έχει απόδοση ανάλογη μ αυτή κόντρα στην Μπαρτσελόνα θα είναι το μεγάλο φαβορί.

Σιένα

Η πιο «ομάδα» από τις Ρεάλ και Μακάμπι. Ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι «έχτιζε» όλα αυτά τα χρόνια αυτή την ομάδα, με συνεχείς επιτυχίες. Ξαναβρέθηκε εδώ αλλά δεν τα κατάφερε. Ίσως το «αξίζει» μετά από τόση προσπάθεια. Θα στηριχτεί στην «δυνατή» της άμυνα πόσο θα έχει αποτέλεσμα εξαρτάται και από τα φάουλ που θα σφυρίζουν οι διαιτητές. «Κλειδί» θα είναι και η κατάσταση του Μπο ΜακΚάλεμπ που είχε μείνει πολύ καιρό εκτός. Ο Νίκος Ζήσης είναι ο Έλληνας των Ιταλών.

Μακάμπι Τ.Α

Δεν έχουμε πεισθεί για τις δυνατότητες της ομάδας του Ισραήλ μακριά από την έδρα της. Το επιθετικό της παιχνίδι είναι ελκυστικό αλλά πρέπει να παίξει και άμυνα για να πάρει το τρόπαιο. Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει κάνει πολύ καλή δουλεία αλλά ίσως χρειάζεται και άλλο χτίσιμο για να πάει ως το τέλος. Το πλεονέκτημα της «ομάδας του λαού» μα φυσικά ο κόσμος της. Αν τα καταφέρει μάλιστα να περάσει την Ρεάλ το «Παλάου Σαν Τζόρντι» θα είναι κατακίτρινο. Οι οπαδοί της μπορούν να «σπρώξουν» τους παίκτες αλλά και να «πιέσουν» του διαιτητές. Ο Έλληνας Εδώ ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ σε όποια κατάσταση και να βρίσκεται είναι Ρεάλ. Το μεγάλο της μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει έμπειρο προπονητή μετά την φυγή Μεσίνα που με τα όσα του καταλογίζουν η ομάδα είναι δημιούργημα του. Παίζει μέσα στην Ισπανία και ακόμη και αν είναι το «εχθρικό» έδαφος της Βαρκελώνης ξέρουν καλύτερα τα «μέρη». Παράλληλα αυτό αποτελεί και έξτρα κίνητρο να σηκώσουν την κούπα μέσα στην έδρα του «αιώνιου» αντιπάλου. Ομάδα «ασανσέρ» που μπορεί να κερδίσει την Μπαρτσελόνα και να χάσει από την τελευταία της Ισπανικής Λίγκα. Ίσως το μεγαλύτερο ερωτηματικό της διοργάνωσης.

Εμείς ευχόμαστε να παρακολουθήσουμε όμορφο μπάσκετ, καλή μας διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...