Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Στο σπίτι είναι αλλιώς…


Ο Ολυμπιακός σαφώς καλύτερος στο ΣΕΦ επικράτησε του Παναθηναϊκού με 79-72 και ισοφάρισε την σειρά σε 1-1.

Από την αρχή του αγώνα και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να μεταφέρουν το παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Ο Ολυμπιακός όμως το πέτυχε σε μεγαλύτερο βαθμό κυρίως με τον Μπουρούση (που αντικατέστησε τον τραυματία Σχορτσιανίτη) αλλά και άλλους παίκτες να βοηθάνε (Τσίλντρες, Κλέιζα). Ο Παναθηναϊκός την ίδια ώρα έπαιρνε πόντους στο “ζωγραφιστό” μόνο από τον Πέκοβιτς αλλά κάλυψε την διαφορά με την συμμετοχή της περιφέρειας του (Τέπιτς,Διαμαντίδη) με το δεκάλεπτο να λήγει 16-14.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στην δεύτερη περίοδο με την άμυνα του να “σφίγγει” και τον Τσίλντρες επιθετικά να δίνει το σύνθημα για να αυξηθεί η διαφορά. Ένα τρίποντο του Πεν έφερε τους “Ερυθρόλευκους” στο +5 (23-18) πριν η ομάδα του Ομπράντοβιτς περάσει και πάλι μπροστά με 28-30 δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα. Τελικά μετά από κάποιες εναλλαγές στο σκορ οι φιλοξενούμενοι με δυο βολές του Πέκοβιτς πήγαν στο ημίχρονο προηγούμενοι με 33-34.

Με διάθεση να τρέξει μπήκε ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο και με την τετράδα Κλέιζα, Τεόντοσιτς, Τσίλντρες, Μπορούσης να πρωταγωνιστεί βρέθηκε μπροστά στο σκορ, 48-41 στο πεντάλεπτο. Το “Τριφύλλι” την ίδια στιγμή είχε μόνη σταθερή επιλογή τον Πέκοβιτς (20π) έτσι η ομάδα του Γιαννάκη λίγο αργότερα πήρε την μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ 50-41 και με την ίδια έκλεισε την τρίτη περίοδο (56-46).

Σε ρεσιτάλ τριπόντων εξελίχτηκε το τελευταίο δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό όμως να του δίνει το κάτι παραπάνω οργανωτικά ο Παπαλουκάς και να αυξάνει το προβάδισμα του (69-57). Σε εκείνο το σημείο οι “Πράσινοι” έκαναν ένα σερί 0-7 και μείωσαν σε 69-62 αλλά το φόλοου του Τσίλντρες στην επόμενη επίθεση έγειρε οριστικά το παιχνίδι υπέρ των γηπεδούχων, με το 79-72 να είναι το τελικό σκορ.


Τα δεκάλεπτα: 16-14, 33-34, 56-47, 79-72

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 6(2), Πεν 3(1), Τσίλντρες 14, Βούισιτς 2, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 14, Μπέβερλι, Κλέιζα 17, Μαυροκεφαλίδης 5(1), Τεόντοσιτς 16(3), Σχορτσιανίτης 2.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 9(1), Σπανούλης 2, Περπέρογλου, Μπατίστ 9(1), Φώτσης, Γιασικεβίτσιους 10(2), Νίκολας 9(3), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 11(3), Πέκοβιτς 22.

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Νίκος Παππάς : “Μακάρι να συνεχίσω στον Κολοσσό”


Ο διεθνής γκαρντ του Κολοσσού της Ρόδου , Νίκος Παππάς μίλησε στην τηλεόραση της “4E” και την εκπομπή “O Κόσμος του Μπάσκετ” για την εκπληκτική πορεία της ομάδας της Ρόδου φέτος, το Φάιναλ Φορ του Παρισίου, τις ιδανικές συνθήκες εργασίας στην Ισπανία αλλά και το δικό του μέλλον στο καλαθοσφαιρικό στερέωμα..


Συνέντευξη στον Γιώργο Διπλοϊδη (11/05/2010)


Πως ήταν η εμπειρία σου φέτος με τον Κολοσσό της Ρόδου;


“Ήταν μια πολύ ωραία χρονιά, στον Κολοσσό μπορώ να πω πως είναι ευχαριστημένοι αν όχι ενθουσιασμένοι, η πορεία μας ήταν καλή και ελπίζω να έχει και συνέχεια”.


Πάρα πολλοί σας χαρακτήρισαν ως την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά αισθάνεστε ευχαριστημένοι γι αυτό;


“Πέρα από το αγωνιστικό που ο Κολοσσός ήταν εντυπωσιακός διακρίνεται επίσης τόσο στο διοικητικό όσο και στο οικονομικό κομμάτι, τομείς που υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην Ελλάδα. Όσο για την αναγνώριση μας χαροποιεί όλους στην ομάδα και μακάρι να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο ο Κολοσσός και να “γράψει” την δική του ιστορία στην Α1”.


Στα παιχνίδια με το Μαρούσι για τα πλέι οφ σας έλειπαν οι δυνάμεις και η εμπειρία για να κάνετε μια νίκη τουλάχιστον;


“Θέλαμε την νίκη στο γήπεδο μας για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας αλλά και να θεωρηθεί απόλυτα επιτυχημένη η χρονιά, ίσως κουραστήκαμε είχαμε και το πρόβλημα του Βασίλιεβιτς που ήταν τραυματίας και έσφιξε τα δόντια για να αγωνισθεί. Η αλήθεια είναι πως το Μαρούσι ήταν καλύτερο και στα δύο παιχνίδια, διέθετε μεγαλύτερη εμπειρία και ποιότητα, το προσπαθήσαμε αλλά παρόλα αυτά κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένη η χρονιά”.


Πως είδες το Φάιναλ Φορ του Παρισίου τους αγώνες αλλά και την όλη διοργάνωση;


“Τα αποτελέσματα ήταν πάνω κάτω αυτά που περιμέναμε πριν την έναρξη του Φάιναλ Φορ. Η Παρτιζάν ήταν η ευχάριστη έκπληξη κανένας δεν περίμενε να είναι τόσο ανταγωνιστική σε σχέση με τις άλλες τρεις ομάδες. Νομίζω δίκαια το πήρε η Μπαρτσελόνα ήταν σαφώς καλύτερη από τον Ολυμπιακό, νομίζω πως ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να παίξει σαφώς καλύτερα. Παρουσιάστηκε κάπως μονοδιάστατος, γνωρίζουν καλύτεροι οι ίδιοι τι έφταιξε και θα το διορθώσουν για την συνέχεια του πρωταθλήματος”


Επιστρέφοντας στον Ελληνικό χώρο στην πρώτη φάση των πλέι οφ όλα τα ζευγάρια τελείωσαν με 2-0 πως βλέπεις τα ημιτελικά;


“Υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί και όλοι μιλάνε για έναν τελικό μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, το Μαρούσι και ο Πανελλήνιος θα κάνουν τα δικά τους σχέδια για τον μικρό τελικό καθώς η τρίτη θέση οδηγεί στα ημιτελικά. Σίγουρα τα ζευγάρια θα είναι ανταγωνιστικά αλλά οι δύο μεγάλες ομάδες επειδή είναι καλύτερες θα φθάσουν στον μεγάλο τελικό και μετά τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα αμφίρροπα”.


Για τον κόσμο εσύ που ανήκεις και πως μπορείς να μας περιγράψεις τις συνθήκες εργασίες στην Ισπανία;


“Ανήκω στην Μπιλμπάο, αγωνίστηκα στην δεύτερη ομάδα της Ρεάλ και μετά ήρθα εδώ λόγω του στρατού. Στην Ισπανία αγωνιζόμουν σε μια μικρότερη κατηγορία αλλά οι συνθήκες ήταν ιδανικότερες απ ότι στους περισσότερους συλλόγους στην Ελλάδα. Ήταν ένα γεγονός με γεμάτα γήπεδα, μαζορέτες και ιδανικές συνθήκες. Δεν είναι μόνο αγωνιστικός ο λόγος που πολλοί αθλητές προτιμούν να παίξουν εκεί ανεξάρτητα με το πόσα λεφτά θα πάρουν. Λόγω αυτών των παραμέτρων επιλέγουν να πάνε εκεί από το να αγωνισθούν στην Ελλάδα”.


Το όλο σύστημα βοηθάει για την βελτίωση των παικτών, ιδιαίτερα για σας τα νέα παιδιά;


“Ναι, όχι μόνο για μας αλλά για όλους τους καλαθοσφαιριστές, όταν βρίσκεσαι σε μια ομάδα χωρίς να σε ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από το μπάσκετ έχεις τον χρόνο να δουλέψεις πιο μεθοδικά και έχεις περισσότερες πιθανότητες να βελτιωθείς. Αντίθετα στην Ελλάδα που χρειάζεται να ασχοληθείς αν το σπίτι σου έχει ρεύμα και άλλα τέτοια πράγματα δεν μπορείς να δουλέψεις με τον ίδιο τρόπο. Γι αυτό τον λόγο στηρίζονται πολύ στις μικρές ηλικίες και παράγουν πολλούς παίκτες για την ανδρική ομάδα”.


Τελειώνοντας, τι μπορούμε να πούμε αυτή την στιγμή για το μέλλον σου;


“Δεν εξαρτάται απόλυτα από εμένα γιατί έχω συμβόλαιο με την Μπιλμπάο αλλά και το θέμα με τον στρατό που πρέπει να τον τελειώσω αν θέλω να επιστρέψω στο εξωτερικό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον Κολοσσό και μακάρι να μπορέσω να συνεχίσω στην ομάδα”.

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Το πρόγραμμα των Πλέι οφς (Τελικοί)


Μαρούσι-Πανελλήνιος May 26 2010 18:00 NOVASPORTS
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός May 26 2010 21:45 ΣΚΑΪ

Πανελλήνιος-Μαρούσι May 29 2010 17:00 CONN-X
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός May 30 2010 21:45 ΣΚΑΪ


Μαρούσι-Πανελλήνιος Jun 01 2010 19:00 NOVASPORTS
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Jun 02 2010 21:45 ΣΚΑΪ

Έμεινε ζωντανό το Ορλάντο


Καθώς επικράτησε 96-92 στην Βοστόνη και μείωσε σε 3-1


Οι “Μάτζικ” από την αρχή του αγώνα πήραν το προβάδισμα στο σκορ και έφτασαν κοντά στην επικράτηση αφού δυόμισι λεπτά πριν την λήξη του αγώνα προηγούνταν με 85-78. Αλλά με ένα σερί 8-1 έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί καμιά ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει μέχρι που ο Νέλσον με δυο συνεχόμενα τρίποντα έβαλε την ομάδα του στην θέση του οδηγού με τον Χάουαρντ να αναλαμβάνει στην συνέχεια.

Για τους φιλοξενούμενους ο Χάουαρντ τελείωσε τον αγώνα με 32 πόντους και 16 ριμπάουντ ενώ ο Νέλσον πέτυχε 23 πόντους και μοίρασε 9 ασίστ. Από τους “Σέλτικς” πρώτος σκόρερ ήταν ο Πιρς με 32 πόντους (11ρ.) ενώ ξεχώρισε και ο Γκαρνέτ με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Μιχάλης Τσαϊρέλης : “Δουλεύω σκληρά για να παραμείνω στον Άρη”


Ο διεθνής Σέντερ Φορ των Τρικάλων, Μιχάλης Τσαϊρέλης που αγωνίζεται δανεικός από τον Άρη μίλησε στην τηλεόραση της “4E” και την εκπομπή “O Κόσμος του Μπάσκετ” σχολιάζοντας την μέχρι τώρα πορεία των Τρικάλων, τόνισε τι πρέπει να κάνουν για να παραμείνουν στην κατηγορία αλλά εξέφρασε και την επιθυμία του να παραμείνει στον Άρη.



Συνέντευξη στον Γιώργο Διπλοϊδη
(18/03/2010)


Τρίκαλα – Ολυμπιακός χθες σε ένα παιχνίδι που παλέψατε αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν πιο πολλές λύσεις…


“Η αλήθεια είναι ότι το παλέψαμε τα δύο πρώτα δεκάλεπτα μετά δεν αντέξαμε την μεγάλη πίεση καθώς ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα με πολλούς και ποιοτικούς παίκτες”.


Παρά το γεγονός όμως ότι δεν τα καταφέρατε το θετικό φαίνεται να είναι πως οι ομάδες που έχετε τους ίδιους στόχους δεν νίκησαν...


“Το καλό για μας είναι ότι παρόλο που σε ένα παιχνίδι, το Ηλυσιακός –ΠΑΟΚ, πήγε να γίνει η έκπληξη τελικά στην παράταση δεν ολοκληρώθηκε. Έτσι συνεχίζουμε, έχουμε αρκετές ελπίδες για την παραμονή, με έξι παιχνίδια να απομένουν και βλέπουμε…”


Σε αυτούς τους αγώνες έχετε αρκετά δύσκολα παιχνίδια όπως με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό αλλά παρόλα αυτά η διαφορά των δύο νικών φαίνεται να σας δίνει βαθιά ανάσα…


“Παιχνίδια όπως με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό είναι εκτός προγράμματος για να σωθούμε πρέπει να επικεντρωθούμε στις αναμετρήσεις με Καβάλα, Πανιώνιο εντός και Ηλυσιακό στην αντίπαλη έδρα”.


Τις προάλλες ο συμπαίκτης σου ο Αποστολίδης μας τόνισε ότι μετά από την φυγή συμπαικτών σας η έλευση του Γιανγκκ ήρθε να σας ενισχύσει ιδιαίτερα συμφωνείς μαζί του;


“Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και το σημαντικότερο ένα σπουδαίο παιδί, κατευθείαν μόλις ήρθε συνεργαστήκαμε άριστα και παρά το γεγονός ότι δεν ήταν από την αρχή μαζί μας έδεσε αμέσως με τα υπόλοιπα παιδιά”.


Ακολουθεί ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία πως βλέπεις τον αγώνα αλλά και την προσπάθεια του αντιπάλου σου μέχρι στιγμής;


“Είναι ένα ακόμη πολύ δύσκολο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ δεν παίζει τόσο καλά εκτός έδρας όσο εντός. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα , θα μπούμε για να παλέψουμε όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι χωρίς να έχουμε όμως άγχος και ότι βγει”.


Πάμε στον Άρη που τον γνωρίζεις πολύ καλά, καθώς ανήκεις στους “Κίτρινους” πως βλέπεις την μέχρι τώρα πορεία και την αδυναμία στις εκτός έδρας αναμετρήσεις;…


O Άρης κάνει πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη αλλά δεν τα πηγαίνει όσο καλά ελπίζαμε στην Ελλάδα, παρόλα αυτά πιστεύω πως με τον νέο προπονητή θα βρει τον δρόμο του και θα βγει οχτάδα. Έχουν πάρα πολλές δυνατότητες, είναι παίκτες ποιότητας με ιδιαίτερη εμπειρία και πιστεύω θα φτάσουνε όσο πιο ψηλά μπορούνε. Το αρνητικό είναι ότι έχουν αλλάξει δύο με τρεις προπονητές και αυτί παίζει το ρόλο του”.


Έκανες δύο καλά παιχνίδια με τον Άρη και το Μαρούσι, ενώ ψηφίστηκες και MVP στο Ολ Σταρ Γκέιμ , με την σκληρή δουλειά σου στόχος είναι να επιστρέψεις στον Άρη;


“Σίγουρα, δουλεύω κάθε μέρα αυτό μόνο μπορώ να κάνω ως νέος καλαθοσφαιριστής και μέσα μόνο από τις καλές εμφανίσεις θα μπορέσω να το πετύχω αυτό”


Πάντως στον κόσμο του αρέσει να αγωνίζονται τα νέα παιδιά..


“Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος στηρίζει τα νέα παιδιά, παρόλα αυτά ενώ υπάρχουν στην Ελλάδα πολύ σπουδαία ταλέντα όλα αυτά τα χρόνια δεν αξιοποιούνταν αλλά αυτό αλλάζει τα τελευταία χρόνια, ίσως να είναι και αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που επικρατεί τα τελευταία δύο χρόνια”


Τελειώνοντας αναδείχθηκες πολυτιμότερος παίκτης πως ήταν η εμπειρία της όλης γιορτής;


“Ήταν μια ωραία γιορτή αυτά τα παιχνίδια γίνονται για να ευχαριστηθεί ο κόσμος και να συναντηθούμε παίκτες που γνωριζόμαστε χρόνια, δεν έχει σημασία πως ανακηρύσσεται πολυτιμότερος παίκτης αν και μεταξύ μας βάλαμε στοίχημα για το ποιος θα επικρατήσει στο τέλος”.

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

“Καθάρισαν” Μάτζικ και Λέικερς


Με νίκες έκαναν το 4-0 στις σειρές…

Η ομάδα του Φιλ Τζάκσον με πρώτους σκόρερ τους Γκασόλ, Μπράιαντ με 33 και 32 πόντους νίκησε 111-96 τους Τζαζ και με “σκούπισμα” πέρασε στους τελικούς της περιφέρειας. Από την Γιούτα ξεχώρισαν οι Ουίλιαμς 21 (9 ασίστ), Μίλσαπ 21 (6 ριμπ.),

Τζαζ: Ουίλιαμς 21 (9 ασίστ), Μίλσαπ 21 (6 ριμπ.), Μάιλς 15, Μάθιους 12, Μπούζερ 10 (14 ριμπ.), Φεσένκο 4 (12 ριμπ.), Γκέινς 7, Κιριλένκο 3, Κόρβερ 2, Πράις 1.

Λέικερς: Γκασόλ 33 (14 ριμπ.), Μπράιαντ 32, Μπράουν 12, Όντομ 10, Φίσερ 10, Μπάινουμ 6 (7 ριμπ.), Αρτέστ 5, Φάρμαρ 3.


Το ίδιο έκανε και το Ορλάντο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βινς Κάρτερ με 22 πόντους ενώ ο Χάουαρτν είχε (8 ριμπ., 7 λάθη, 4 τάπες). Από τους Χοκς ο Κρόφορντ πέτυχε 18 π.

Χοκς: Κρόφορντ 18, Σμιθ 16 (8 ριμπ.), Τζόνσον 14, Χόρφορντ 13, Έβανς 8, Πατσούλια 6, Μπίμπι 4, Μόρις 3, Ουίλιαμς 2.

Μάτζικ: Κάρτερ 22, Λιούις 17, Νέλσον 16 (9 ριμπ.), Χάουαρντ 13 (8 ριμπ., 7 λάθη, 4 τάπες), Πιετρούς 12, Μπαρνς 6, Ουίλιαμς 6, Άντερσον 3 (8 ριμπ.), Γκορτάτ 3.

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Mια ανάσα από το sweep Λέικερς και Μάτζικ


Με Κόμπε και Χάουαρντ αντίστοιχα

Γιούτα Τζαζ - Λος Άντζελες Λέικερς 110-111


Με τον Κόμπε Μπράιαντ να σταματά στους 35 πόντους και τους Αρτέστ και Φίσερ να σημειώνουν από 20 πόντους οι ομάδα του Τζάκσον έφτασε στο 3-0 την σειρά με τους Τζαζ. Από τους γηπεδούχους κορυφαίος ήταν ο Κορβέρ με 23π και 5/5 τρίποντα. Ο τελευταίος έκλεψε την μπάλα λίγο πριν την εκπνοή αλλά οι Ουίλιαμς και Μάθιους δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και να δώσουν την νίκη στην ομάδα τους.


Γιούτα Τζαζ: Μάιλς 11, Μπούζερ 14, Φεζένκο 2, Μάθιους 9, Ουίλιαμς 28, Κιριλένκο 8, Μίλσαπ 13, Κόρβερ 23, Πράις 2


Λος Άντζελες Λέικερς: Αρτέστ 20, Γκασόλ 14, Μπάινουμ, Μπράιαντ 35, Φίσερ 20, Όντομ 8, Μπράουν 9, Φάρμαρ 5, Πάουελ



Ατλάντα Χοκς - Ορλάντο Μάτζικ 75-105

Ακόμη και μακριά από την έδρα του Ορλάντο ο Ντουάιτ Χάουαρντ ήταν κυρίαρχος και με 21 πόντους και 16 ριμπάουντ οδήγησε τους Μάτζικ σε άλλη μία επιβλητική επικράτηση επί των "γερακιών" με 105-75 και το 3-0.




Ατλάντα Χοκς: Ουίλιαμς 6, Σμιθ 15, Χόρφορντ 11, Τζόνσον 8, Μπίμπι 7, Κρόφορντ 22, Πατσούλια 2, Έβανς, Τιγκ 4

Ορλάντο Μάτζικ: Μπαρνς 11, Λιούις 22, Χάουαρντ 21, Κάρτερ 7, Νέλσον 14, Γκόρτατ 2, Ρέντικ 8, Πιετρούς 13, Ουίλιαμς 2, Άντερσον 5

Οι τελικοί της Ευρωλίγκα


Οι τελικοί της Ευρωλίγκα

Η διοργάνωση ξεκίνησε το 1958 και μέχρι το 1965 οι τελικοί ήταν διπλοί, με εξαίρεση το 1962, με τις ομάδες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης και τη Ρεάλ Μαδρίτης να μονοπωλούν τους τίτλους. Το 1966 ο τελικός ήταν μονός, διεξήχθη στην Μπολόνια και η Σιμεντάλ Μιλάνο «έσπασε» το κατεστημένο των ανατολικών και της «βασίλισσας». Μάλιστα την ίδια χρονιά η πρώτη επιτυχία για την Ελλάδα με την ΑΕΚ να φτάνει μέχρι τα ημιτελικά. Στα επόμενα χρόνια, ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ και Βαρέζε κέρδιζαν τον τίτλο μέχρι το 1977 όπου η μεγάλη Μακάμπι Τελ Αβίβ κατάφερε να σηκώσει την πρώτη κούπα στο Βελιγράδι.

Από το 1988 διεξάγεται final-4 με την διοργάνωση να αποκτά επιπλέον αίγλη. Το πρώτο final-4 κατέκτησε η Τρέισερ Μιλάνο επικρατώντας της Μακάμπι στη Γάνδη. Τα πρώτα final-4 συνέπεσαν χρονικά με την κορυφαία ομάδα του Αρη που συμμετείχε στα τρία πρώτα αλλά δεν κατάφερε να φτάσει σε τελικό. Το 1994 ο Ολυμπιακός επικράτησε στον ημιτελικό του Παναθηναϊκού και έγινε η πρώτη ομάδα που έφτασε στον τελικό αλλά στις λεπτομέρειες έχασε τον τίτλο από την Μπανταλόνα. Δύο χρόνια αργότερα και μετά από τρεις συνεχόμενους ελληνικούς τελικούς, ο Παναγιώτης Γιαννάκηςε σήκωσε το τρόπαιο για λογαριασμό του Παναθηναϊκού μετά τον επεισοδιακό τελικό με την Μπαρτσελόνα. Την επόμενη χρονιά και ο Ολυμπιακός κατάφερε να ρίξει στο «καναβάτσο» τους Καταλανούς, για το δεύτερο τρόπαιο ελληνικής ομάδας.

ΤΕΛΙΚΟΙ

1958: ΑSK ΡΙΓΑ-Ακαντέμικ Σόφια 86-81, 84-71 (Ρίγα/Σόφια)
1959: ASK ΡΙΓΑ-Ακαντέμικ Σόφια 79-58, 69-67 (Ρίγα/Σόφια)
1960: ASK ΡΙΓΑ-Ντιναμό Τιφλίδας 61-57, 69-62 (Τμπιλίσι/Ρίγα)
1961: ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ-ASK Ρίγα 61-66, 87-62 (Ρίγα/Μόσχα)
1962: ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ-Ρεάλ Μαδρίτης 90-82 (Τζένεβα Ντιναμό)
1963: ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ-Ρεάλ Μαδρίτης 69-86, 71-74, 99-80 (Μαδρίτη/Μόσχα)
1964: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Σπάρτακ Μπρνο 99-110, 84-64 (Μπρνο/Μαδρίτη)
1965: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 81-88, 76-62 (Μόσχα/Μαδρίτη)
1966: ΣΙΜΕΝΤΑΛ ΜΙΛΑΝΟ-Σλάβια Πράγας 77-72 (Μπολόνια)
(η ΑΕΚ κατετάγη 4η αφού έχασε στον «μικρό» τελικό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 83-62)
1967: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Σίμενταλ Μιλάνο 91-83 (Μαδρίτη)
1968: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Σπάρτακ Μπρνο 98-95 (Λιόν)
1969: ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ-Ρεάλ Μαδρίτης 103-99 (Μπαρτσελόνα)
1970: ΙΝΙΣ ΒΑΡΕΖΕ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 79-74 (Σαράγιεβο)
1971: ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ-Ινις Βαρέζε 67-53 (Αμβέρσα)
1972: ΙΝΙΣ ΒΑΡΕΖΕ-Γιουγκοπλάστικα 70-69 (Τελ Αβίβ)
1973: ΙΝΙΣ ΒΑΡΕΖΕ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 78-66 (Λιέγη)
1974: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Ινις Βαρέζε 84-82 (Ναντ)
1975: ΙΝΙΣ ΒΑΡΕΖΕ-Ρεάλ Μαδρίτης 79-66 (Αμβέρσα)
1976: ΜΟΜΠΙΛΤΖΙΡΤΖΙ ΒΑΡΕΖΕ-Ρεάλ Μαδρίτης 81-74 (Γενεύη)
1977: ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ-Μομπιλτζίρτζι Βαρέζε 78-77 (Βελιγράδι)
1978: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Μομπιλτζίρτζι Βαρέζε 75-67 (Μόναχο)
1979: ΜΠΟΣΝΑ ΣΑΡΑΓΕΒΟ-Εμερσον Βαρέζε 96-93 (Γκρενόμπλ)
1980: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 89-85 (Βερολίνο)
1981: ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ-Σινουντίνε Μπολόνια 80-79 (Στρασβούργο)
1982: ΣΚΟΥΙΜΠ ΚΑΝΤΟΥ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 86-80 (Κολωνία)
1983: ΦΟΡΝΤ ΚΑΝΤΟΥ-Μπίλι Μιλάνο 69-68 (Γκρενόμπλ)
1984: ΜΠΑΝΚΟΡΟΜΑ-Μπαρτσελόνα 79-73 (Γενεύη)
1985: ΤΣΙΜΠΟΝΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ-Ρεάλ Μαδρίτης 85-78 (Αθήνα)
1986: ΤΣΙΜΠΟΝΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ-Ζαλγκίρις Κάουνας 94-82 (Βουδαπέστη)
1987: ΤΡΕΙΣΕΡ ΜΙΛΑΝΟ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 71-69 (Λωζάνη)

ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ

1988: ΤΡΕΙΣΕΡ ΜΙΛΑΝΟ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 90-84 (Γάνδη)
(ο Αρης κατετάγη 4ος αφού στο «μικρό» τελικό έχασε από την Παρτιζάν με 105-93)
1989: ΓΙΟΥΓΚΟΠΛΑΣΤΙΚΑ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 75-69 (Μόναχο)
(ο Αρης κατετάγη 3ος αφού στο «μικρό» τελικό κέρδισε τη Μπαρτσελόνα με 88-71)
1990: ΓΙΟΥΓΚΟΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΠΛΙΤ-Μπαρτσελόνα 72-67 (Σαραγόσα)
(ο Αρης κατετάγη 4ος αφού στο «μικρό» τελικό έχασε από τη Λιμόζ με 103-91)
1991: ΠΟΠ 84-Μπαρτσελόνα 70-65 (Παρίσι)
1992: ΠΑΡΤΙΖΑΝ Βελιγραδίου-Μπανταλόνα 71-70 (Κωνσταντινούπολη)
1993: ΛΙΜΟΖ-Μπένετον Τρεβίζο 59-55 (Αθήνα)
(ο ΠΑΟΚ κατετάγη 3ος αφού στο «μικρό» τελικό νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 76-70)
1994: ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ-Ολυμπιακός 59-57 (Τελ Αβίβ)
(ο Παναθηναϊκός κατετάγη 3ος αφού στο «μικρό» τελικό νίκησε τη Μπαρτσελόνα με 100-83).
1995: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Ολυμπιακός 73-61 (Σαραγόσα)
(ο Παναθηναϊκός κατετάγη 3ος, αφού στο «μικρό» τελικό νίκησε τη Λιμόζ με 91-77).
1996: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-Μπαρτσελόνα 67-66 (Παρίσι)
1997: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μπαρτσελόνα 73-58 (Ρώμη)
1998: ΚΙΝΤΕΡ ΜΠΟΛΟΝΙΑ-ΑΕΚ 58-44 (Βαρκελώνη)
1999: ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ-Κίντερ Μπολόνια 82-74 (Μόναχο)
(ο Ολυμπιακός κατετάγη 3ος, αφού στο «μικρό» τελικό επικράτησε με 74-64 της Τιμσίστεμ Μπολόνια).
2000: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 73-67 (Θεσσαλονίκη)
2001: ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ-Παναθηναϊκός 81-67 (Σουπρολίγκα) (Παρίσι)
2001: Κίντερ-Ταού 65-78, 94-73, 80-60, 79-96, 82-74 (Μπολόνια/Βιτόρια)
2002: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-Κίντερ Μπολόνια 89-83 (Μπολόνια)
2003: ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-Μπενετόν Τρεβίζο 76-65 (Βαρκελώνη)
2004: Μακάμπι-Σκίπερ Μπολόνια 118-74 (Τελ Αβίβ)
2005: Μακάμπι-Ταού 90-78 (Μόσχα)
(ο Παναθηναϊκός κατετάγη 3ος, αφού στον «μικρό» τελικό επικράτησε μετά από δύο παρατάσεις (78-78κ.α., 84-84 α' παρ.) 94-91 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας)
2006 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μακάμπι Τελ Αβίβ 73-69 (Πράγα)
2007 Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 93-91 (Αθήνα)
2008 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μακάμπι Τελ Αβίβ 91-77 (Μαδρίτη)
2009: Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 73-71 (Βερολίνο)
(ο Ολυμπιακός κατετάγη 4ος, αφού στο «μικρό» τελικό ηττήθηκε 95-79 από την Μπαρτσελόνα)

Πηγή : nooz.gr

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Ο ΛεΜπρον είναι εδώ…


οδήγησε το Κλίβελαντ σε επιβλητική νίκη μέσα στην Βοστόνη, Ντραγκιτς και 3-0.. για τους Σανς

Πονάει ή όχι ο αγκώνας του Λεμπρόν Τζέιμς; ότι και να συμβαίνει τον ίδιο δεν φαίνεται να τον απασχολεί και με 38 πόντους συνέβαλε τα μέγιστα ώστε οι Καβαλίερς να επικρατήσουν 124-95 (στην μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα των Σέλτικς στα πλέι οφ). Από τους φιλοξενούμενους ο Τζέιμισον είχε 20 (12ρ.) ενώ από τους γηπεδούχους ο Ρόντο πέτυχε 18π και μοίρασε 8ασ.


Βοστονη: Γκαρνέτ 19, Πιρς 11(1), Πέρκινς 5, Ρ. Άλεν 7, Ρόντο 18 (8ασ.), Ουάλας 2, Ντάνιελς, Σ. Ουίλιαμς 4, Τ. Άλεν 10, Φίνλεϊ 3(1), Ν. Ρόμπινσον 11(2), Γκ. Ντέιβις 5.

Κλιβελαντ: Τζέιμισον 20 (12ρ.), Τζέιμς 38 (2/3τρ., 8ρ., 7ασ.), Ο'Νιλ 12, Μο Ουίλιαμς 12(7ασ.), Πάρκερ 11(3), Μουν, Ουέστ 14, Βαρεζάο 6, Πόου 4, Γκίμπσον 2, Χίκσον 5.


Στην άλλη αναμέτρηση ο Γκόραν Ντράγκιτς με 26 πόντους ξεκούρασε τον Νας και οδήγησε τους Σανς στο 3-0. Από το Σαν Αντόνιο προσπάθησε ο Τζινόμπιλι με 27 π.


Σαν Αντόνιο: Ντάνκαν 15 (13ρ.), Τζέφερσον 4, ΜακΝτάις 12 (10ρ.), Πάρκερ 10, Τζινόμπιλι 27(4), Μπόγκανς, Μπόνερ 11(3), Τεμπλ 3(1), Τζ. Χιλ 8, Μπλερ 6.

Φοινιξ: Γκ. Χιλ 18, Στουνταμάιρ 7, Κόλινς, Νας 16, Ρίτσαρντσον 21(5), Φράι 9(3), Μπαρμπόζα 13(2), Αμούντσον, Ντάντλεϊ, Ντράγκιτς 26(5).

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Στο 2-0 το Ορλάντο


Με κορυφαίο τον Χάουαρντ το Ορλάντο επικράτησε και πάλι 112-98

Στην δεύτερη τους μάχη “Μάτζικ” και “Χοκς” νικητές αναδείχτηκαν και πάλι οι γηπεδούχοι. Από το Ορλάντο ο Χάουαρντ είχε 29 π και 17 ρ. ενώ βοήθησαν σημαντικά και οι Κάρτερ 24π, Νέλσον 20π.

Από τους φιλοξενούμενους διακρίθηκαν οι Κρόρφορντ (24π) και Τζόνσον (19π).

Ορλάντο Μάτζικ: Λιούις 20, Μπαρνς 4, Χάουαρντ 29, Κάρτερ 24, Νέλσον 20, Ουίλιαμς, Ρέντικ, Πιετρίς 13, Μπας, Γκορτάτ 2, Άντερσον.

Ατλάντα Χοκς: Τζος Σμιθ 18, Ουίλιαμς 9, Κρόρφορντ 24, Μπίμπι 3, Τζόνσον 19, Κρόφορντ 23, Κόλινς 2, Έβανς, Πατσούλια, Μόρις.

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Πρόκριση για Ατλάντα, το 1-0 οι Λέικερς με Κόμπε


Με πρωταγωνιστή τον Κόμπε Μπράιαντ η ομάδα του Τζάκσον ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση καθώς οι Τζαζ ήταν μπροστά με 93-89 τέσσερα λεπτά πριν τελειώσει ο αγώνας. Ο σούπερ σταρ των γηπεδούχων πέτυχε συνολικά 31 πόντους (11 στα τελευταία λεπτά) ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη τον Πάου Γκασόλ με 25 πόντους, 12 ριμπ. και 5 κοψίματα. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Ντερόν Γουίλιαμς (24π.) και Κάρλος Μπούζερ (18π., 12ρ.).

Οι Χοκς στο έβδομο παιχνίδι επικράτησε των Μπάκς με 95-74 και πέρασε στην επόμενη φάση που θα αντιμετωπίσει το Ορλάντο. Σε αυτή την νίκη βοήθησαν οι Τζαμάλ Κρόφορντ (22 π), Χόρφορντ (16π., 15ρ.) και Μπίμπι (15π.). Από τους Μπακς πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζένινγκς με 15 πόντους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...